Welkom op de Werf

BROEK OP LANGEDIJK - Voordat je het weet is de Broekerwerf aan de Dijk in Broek op Langedijk van de aardbodem verdwenen. De werf, waar schuiten, schepen en rondvaartboten werden gebouwd en onderhouden gaat tegen de vlakte. Vijftig jaar hard werken, vijftig jaar staal, teer en olie. Vijftig jaar na de opening wordt de sloophamer tegen de panden gezet. De werf maakt plaats voor kavels met daarop luxe vrijstaande huizen op deze unieke plek aan het kanaal.

Theatrale rondleiding ter herinnering aan 50 jaar werf

Voordat de sloophamer zijn werk doet wordt nog eenmaal het verhaal van de roemruchte geschiedenis verteld.

Op 17 en 18 mei brengt een theatrale rondleiding u op plekken waar u nog nooit bent geweest.

U wordt meegezogen in de roerige geschiedenis van vakmanschap, humor, mooie boten, hard werken en een heuse botenshow. Korte scenes rijgen zich aaneen. De onverbiddelijke toeter maant u om vaart te maken. Op naar de volgende scene.

Voor deze theatrale rondleiding zijn veel vrijwilligers geworven: acteurs, gidsen, beveiligers, cateraars, standwerkers en muzikanten. Enthousiast werken ze mee om dit unieke eenmalige project tot een succes te maken. Niet alles is perfect, maar op deze locatie past geen gladgestreken voorstelling. Door de vele vrijwilligers, enthousiaste toezeggingen en enkele sponsoren kan de rondleiding geheel gratis worden aangeboden.

Reserveer daarom snel een plek aan boord van de rondvaartboot naar de plek die er straks niet meer is…

Info en kaarten vindt u op: www.welkomopdewerf.nl. De Broekerwerf ligt aan de Dijk 10 te Broek op Langedijk

Marsha Bakker
Meer berichten