(Foto: Jack Stet)

10 vragen aan: Jack Stet

Antwoord op de vraag van Reinout Bakker: 'Wat adviseren jullie, met jullie jarenlange ervaring, aan mij en andere startende ondernemers?'

Blijf bij jezelf.

Blijf eerlijk.

Blijf in jezelf geloven, dan ga je er op de lange termijn de vruchten van plukken.

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Jack Stet ben 70 jaar en getrouwd met Tineke Ellenbroek. We hebben een zoon die reeds 18 jaar woont en werkt in Londen bij de overheid. We hebben altijd in Zuid-Scharwoude gewoond. Midden jaren 60 ben ik bij mijn vader en broers begonnen in het installatiebedrijf waar ook een kleine winkel bij was. Vanaf begin jaren 80 werkte mijn vrouw Tineke min of meer parttime bij het bedrijf. In 1990 zijn wij samen verder gegaan met de winkel in bruin- en witgoed, die al verschillende keren verbouwd en uitgebreid was. Het huidige pand aan de Dorpsstraat 435, hebben wij in 1992 gekocht van de heer en mevrouw Schene. In 2000 volgde er een grote verbouwing en werd de winkel flink groter.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben er ien van Nicolaas Stet (in de volksmond Klaas) en Jacoba Schrijver. Mijn vader kwam uit Warmenhuizen en mijn moeder uit de Zaanstreek. Het bedrijfsvervoermiddel van mijn vader was in zijn begin jaren een Harley Davidson waar hij van alles mee vervoerde van rollen dakbedekking tot rollen lood. Mijn moeder is opgegroeid bij pleegouders in Zuid-Scharwoude.

Wat heeft u met Langedijk?

Je kunt beter vragen wat heb je niet met Langedijk, dan ben je gauw klaar. Ik ben er geboren en getogen, vrienden en kennissen gemaakt. Het Langedijk waar ik het meeste mee had was de jaren vóór de verkaveling. We hebben hier onze zaak opgebouwd en dankzij onze klanten ons brood kunnen verdienen.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Deze vraag sluit eigenlijk een beetje aan bij de vorige. De mooiste plekken in Langedijk waren zowel oostelijk als westelijk van de Dorpsstraat waar je fijn kon varen. Het Oosterdelgebied is nog steeds aantrekkelijk met zijn vele mooie plekjes. Verder heeft Langedijk een aantal mooie monumenten zoals de Broekerveiling, de Koogerkerk en het Regthuis.

En de lelijkste?

De lelijkste plek zou ik zo één, twee, drie niet weten.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De geboorte van onze zoon, de 9 eeuwen feesten en activiteiten. De opening van onze zaak op de huidige locatie.

Als u burgemeester was, wat zou het eerste zijn dat u aanpakte?

De burger meer betrekken bij belangrijke beslissingen en hun stem mee laten wegen.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Een van de beste adviezen die ik kreeg was van onze toenmalige bankdirecteur om een eigen bedrijf te gaan starten. Op zijn aanraden ben ik mijn eigen bedrijf begonnen en zo hebben wij ons kunnen ontwikkelen in ons huidige pand. Nu zijn we aan het eind van onze werkzame periode gekomen en danken onze klanten voor hun trouw.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Onze opvolger in deze rubriek is Sylvia Muda-Koenis een jonge onderneemster met visie en spirit die zich inzet voor de gezondheid van de medemens.

Wat zou u hem/haar willen vragen?

Hoe zie jij de toekomst en ontwikkeling in jouw bedrijfstak?

Marsha Bakker
Meer berichten