Zwemmen, fietsen en lopen: op 19 juni staat de achtste editie van de Van der Voort Groep Triathlon Langedijk op de kalender.
Zwemmen, fietsen en lopen: op 19 juni staat de achtste editie van de Van der Voort Groep Triathlon Langedijk op de kalender. (Foto: aangeleverd)

Triathlon Langedijk

LANGEDIJK - Binnenkort is het zover, de achtste editie van de Van der Voort Groep Triathlon Langedijk. Op woensdagavond 19 juni organiseert Triathlon Vereniging Zwefilo dit evenement. Vanaf begin februari konden deelnemers zich aanmelden. De inschrijving voor zowel individuele deelnemers als voor de duo's en trio's was binnen enkele dagen helemaal vol.

Het belooft met circa 170 individuele deelnemers en 40 trio's opnieuw een mooi spektakel te worden rond De Buizerd in Oudkarspel. Het recreatieve evenement vindt plaats over de kortste triathlon afstanden: 600 m zwemmen, 17,6 km fietsen en 5 km lopen. De start en finish van het evenement zijn bij Hotel Restaurant De Buizerd aan de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. Hier is ook de wisselzone.

Het zwemmen is in het kanaal Alkmaar-Kolhorn, ( starten in de sluis ), daarna wordt er gefietst aan de overzijde van het kanaal (Provinciale weg en Waarddijk ) waarbij de deelnemers een viertal ronden moeten afleggen. Als laatste wordt er gelopen via het fietspad langs de Provinciale weg en Dorpsstraat in Oudkarspel naar Het Behouden Huis (Dorpsstraat 850), waar het keerpunt is, en dan via de Dorpsstraat en de Spoorstraat terug naar De Buizerd. Dit deel wordt twee keer gelopen, waarna de finish van deelnemers voor De Buizerd is. Ook voor het publiek is het evenement prima te volgen, doordat de atleten meerdere malen langs komen.

Favoriet bij de heren

Favoriet bij de heren is uiteraard de winnaar van vorig jaar Tristan Olij uit Winkel. Bij de dames is de winnares van de eerste zes edities Talisa van der Fluit uit Winkel de grote favoriet. Maar misschien kan Cora Kiekens-Klaver de plaatselijke favoriet uit Oudkarspel het haar moeilijk maken. Bij de trio's doet de winnaar van vorig jaar niet mee en ligt de strijd geheel open. Team Theo Schilder 1 komt met een sterk team en zal zeker een gooi doen naar de 1e prijs, maar onder andere het team Viskus 1 zal dat zeker proberen dat te voorkomen..

Ook dit jaar telt deze wedstrijd mee voor het Noord Holland sprint triathlon circuit. Dit circuit bestaat uit vier wedstrijden, namelijk; Heerhugowaard, Langedijk, Nieuwe Niedorp en Schagen. De winnaars van dit circuit mogen zich uitroepen tot de beste sprint triathleten van de kop van Noord Holland. Er zijn in dit circuit diverse leeftijd categorieën voor zowel dames als heren

Om 19.30 uur gaan de mannen van start en 15 minuten later de dames, trio's en deelnemers aan de clinic. Deze clinic deelnemers hebben 8 weken lang, onder deskundige leiding van Triatlonvereniging Zwefilo, gewerkt aan hun techniek en conditie. Zij starten voor het eerst op een triatlon, en hopen natuurlijk dat ze deze uitdaging kunnen volbrengen.

De organisatie hoopt dat met name de bewoners van de Spoorstraat en de Dorpsstraat in groten getale de atleten aanmoedigen bij het afleggen van de laatste loopkilometers. En iedereen is uiteraard welkom bij de finish, waar na afloop de prijzen worden uitgereikt.

Het evenement wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors. Hoofdsponsor is de Van der Voort Groep uit Schagen. Subsponsors zijn BPD Ontwikkeling, Hotel Restaurant De Buizerd en heeft de gemeente Langedijk het evenement gesteund. Daarnaast hebben diverse bedrijven uit Langedijk en omgeving een bijdrage geleverd.

Voor verdere informatie zie www.triathlonlangedijk.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten