Heeft u nog een beddenracebed in schuur of garage staan?
Heeft u nog een beddenracebed in schuur of garage staan? ((Foto: Remon Stroomer))

Organisatie Beddenrace Langedijk op zoek naar bedden

LANGEDIJK - Van vele tientallen, wellicht meer dan honderd beddenracebedden is het bestaan onzeker. Zij hangen in schuurtjes, staan in loodsen stof te happen, zijn ver weg gestopt op zolder of zijn tot groot verdriet gesloopt.

In de jaren 90 stonden meer dan 100 bedden aan de start van de beruchte Beddenrace Langedijk. In allerlei soorten en maten en bijna altijd zelf gemaakt, maar waar zijn deze bedden gebleven? In 2015 nam SportEvents Langedijk het stokje over van de organisatie en organiseerde voor de eerste keer Beddenrace Langedijk. Eén van de uitdagingen waar zij al snel achter kwamen, was dat veruit de meeste deelnemers niet in bezit zijn van een beddenracebed. "Vroeger maakte men zelf een bed als zij mee wilden doen. Tegenwoordig schrijft men zich in en stuurt ons gelijk een e-mail met de vraag of wij een bed kunnen regelen. Het liefst dan ook nog een lichtgewicht model met racewielen. Gelukkig kunnen wij een deel van deze deelnemers helpen die de beddenrace willen uitlopen. De fanatiekelingen die om de prijzen mee willen doen, nemen contact op met beddenracevereniging Bedspecial."

Bij Bedspecial kan een aluminium bed met racewielen worden gehuurd. Echter raakt ook daar de voorraad op. Dus vandaar eerst de nadrukkelijke zoektocht naar bestaande beddenracebedden van allerlei formaten. Ook oude bedden waarbij men nog aan de zijkant moet wisselen zijn wenselijk. Deze bedden zijn uitermate geschikt voor ludiek of voor deelnemers die graag retro willen racen.

Bent u in bezit van een beddenracebed? Neem dan contact met SportEvents Langedijk via info@SportEventsLangedijk.nl. Deelnemers kunnen zich ook nog steeds inschrijven.

Marsha Bakker
Meer berichten