Er zijn er weer veel verrassende dingen te ontdekken tijdens deze gemakkelijk te volgen wandeling.
Er zijn er weer veel verrassende dingen te ontdekken tijdens deze gemakkelijk te volgen wandeling. ((Foto: aangeleverd))

Dorpswandeling Oudkarspel

OUDKARSPEL - De tweede dorpswandeling die de gidsen van Stichting ter promotie van Langedijk (STPL) deze keer hebben uitgezet speelt zich af in het Noordelijke deel van Oudkarspel. Zoals te doen gebruikelijk zijn er weer veel verrassende dingen te ontdekken tijdens deze gemakkelijk te volgen wandeling die zo'n twee uur in beslag neemt.

De start is 26 juni om 19.00 vanaf Het Behouden Huis. Vroeger een school en nu een eigentijds gemeenschapshuis en zoals de bewoners het noemen, het 'Warme Hart van Oudkarspel'. De tocht gaat verder via het Regthuis, een rijksmonument uit 1808. De Allemanskerk wordt bezocht en u wordt geïnformeerd over het bijzondere lot dat deze kerk trof. Via Buitenzorg en de sluis naar het etablissement met de bijzondere naam 'De Luizeknip'. Waar zou die aparte naam vandaan komen? Uiteraard vertelt de gids u daar alles over. Al wandelend door Oudkarspel komt u weer terug bij het vertrekpunt. Zoals altijd is de wandeling gratis en hoeft u zich niet van te voren aan te melden.

Marsha Bakker
Meer berichten