De mannen en vrouwen van weleer waren zondagochtend uitgenodigd voor een kop koffie met gebak.
De mannen en vrouwen van weleer waren zondagochtend uitgenodigd voor een kop koffie met gebak. ((Foto: aangeleverd))

De Reuring viert vijftigjarig bestaan

NOORD-SCHARWOUDE - Zwem- en polovereniging De Reuring bestaat dit jaar 50 jaar. Het jubileum werd afgelopen weekend gevierd met een zeskamp, slapen op de club, een feestavond en op zondagochtend koffie met gebak voor oud-leden.

Er is veel gebeurd in die jaren: Eerst was er alleen een buitenbad, daarna ook een klein binnenbad en nu wordt er alweer heel wat jaren gezwommen in zwembad Duikerdel. De vereniging heeft verschillende bestuurswisselingen overleefd, en heel veel prijzen gewonnen. De club heeft vele zwemmers en poloërs als lid gehad en tegenwoordig zwemmen de kinderen van de kinderen van oud-leden ook weer bij De Reuring. Freek Jan Kossen is voorzitter van de Langedijker club: "De kracht van De Reuring is dat het een gezellige club is, waar veel families onderdeel van uitmaken. Dat zorgt voor onderlinge vriendschap en betrokkenheid bij de club. Je ziet dat terug in het vele werk wat de leden vrijwillig doen in en om de club."

Trots

"Daarnaast zijn er ook altijd weer sportieve hoogtepunten waar we uiteraard erg trots op zijn. De eerste Nederlands kampioene van De Reuring was Geri Buis, geen zwemster of waterpoloster maar een schoonspringster. Momenteel zwemt Rafaela Mulder op topniveau en dat doet ze heel verdienstelijk. Ook heeft het heren waterpoloteam lang op een hoog niveau in de

FJK2

bondsklasse gezwommen, met namen als wijlen Peter Kramer. En ook Bram Pronk, tegenwoordig een van de toppers bij Zwefilo, zwom eerder bij De Reuring op nationaal niveau."

Marsha Bakker
Meer berichten