Deze zomer staat de Langedoiker markt weer opgesteld in Broek op Langedijk.
Deze zomer staat de Langedoiker markt weer opgesteld in Broek op Langedijk. ((Foto: aangeleverd))

Langedoikermarkt weer voor de deur

BROEK OP LANGEDIJK – Op zaterdag 17 augustus is het weer tijd voor de Langedoikermarkt, de gezelligste markt van de Kop van Noord-Holland.

De Langedoikermarkt is de opvolger van de Broekermarkt, die sinds 1980 al bestaat. "Wij zijn als bewonersfamilie opgestaan om alles op alles te zetten om deze markt een nieuw leven in te blazen. En met groot succes!", aldus Nick Hazewinkel, marktmeester van de Langedoikermarkt.

De markt staat opgesteld op een deel van de Dijk, Wilhelminastraat, Hendrikkade, Irenestraat, Margrietstraat, en de Beatrixstraat. Dit jaar uitgebreid met het doodlopende stuk op de Hendrikkade en de Bernardstraat. Naast de veel kramen wordt er een vrachtwagentrailer omgetoverd tot een groot podium, genaamd Broek stage by Stan, met gezellige live muziek.

Broekervaart

Tijdens het evenement vaart de Broekervaart vanaf Heerhugowaard (De Krul) naar de Langedoikermarkt (Prins Hendrikkade). Tussen 10.00 en 17.00 uur kan er op ieder uur gratis worden op en afgestapt.

Kidsplace kinderkermis

Op de Beatrixstraat wordt er een heuse Kidsplace kinderkermis opgetuigd. Met onder meer een zweefmolentje, kartbaan, springkussen en de mogelijkheid om je te laten schminken, is er ook voor de jongste bezoekers genoeg te beleven.

Er zijn nog kramen beschikbaar

Er is nog een aantal kramen en grondplekken beschikbaar. Inschrijven hiervoor kan op www.langedoikermarkt.nl. Dit jaar vindt er geen bewonersinschrijving plaats bij cafe Welgelegen, maar eenmalig op maandag 24 juni tussen 19.00 en 21.00 uur op de Prinses Irenestraat 28 te Broek op Langedijk. Voor meer informatie info@langedoikermarkt.nl 06-36501293 / 06-17301596.

Marsha Bakker
Meer berichten