(Foto: René Rootlieb)

Waterfilters afgeleverd in Oeganda

Waterfilters uit Langedijk overhandigd in Oeganda

LANGEDIJK/OEGANDA - Zestien leerlingen en drie docenten van het Jan Arentszcollege Langedijk zitten van 21 tot 30 juni in Oeganda. Het doel van deze reis is om de leerlingen bewust te maken van de wereld om hen heen en ze kennis te laten maken met een andere cultuur.

Zestien leerlingen en drie docenten van het Jan Arentszcollege Langedijk zitten van 21 – 30 juni in Oeganda. Het doel van deze reis is om de leerlingen bewust te maken van de wereld om hen heen en ze kennis te laten maken met een andere cultuur. Langedijk4GlobalGoals en FairNu hebben voor deze reis tien mobiele waterfilters beschikbaar gesteld. Daarmee wordt heel eenvoudig van regenwater schoon drinkwater gemaakt. Dat kan vervolgens worden gedronken of gebruikt in de keuken bij het bereiden van eten. Zulke filters zijn hard nodig omdat in Oeganda geen schoon water uit de kraan komt en het grondwater vervuild is.

Vuil water wordt gefilterd

Acht waterfilters zijn inmiddels overhandigd aan het hoofd van het Hoy's college in Bukomansimbi in Oeganda. Een dag later kreeg het Trinity College in dat dorp twee filters. Beide scholen waren erg blij met de gift.

René Rootlieb laat vanuit Oeganda weten dat zijn leerlingen het 'heel bijzonder vinden om dit mee te maken'. Engels praten, een heel ander klimaat, andere leefomstandigheden, andere natuur; het zijn ervaringen die ze niet snel meer zullen vergeten', aldus de docent. Hij bedankt alle betrokkenen dan ook voor de verschillende bijdragen aan deze reis.

Marsha Bakker
Meer berichten