Hunted is een kat en muisspel tussen jongeren en de politie, met als doel de jeugd van Langedijk op een positieve manier in aanraking te laten komen met de politie.
Hunted is een kat en muisspel tussen jongeren en de politie, met als doel de jeugd van Langedijk op een positieve manier in aanraking te laten komen met de politie. ((Foto: aangeleverd))

Jongeren winnen kat en muisspel met politie

LANGEDIJK - De tweede editie van de activiteit Hunted was donderdag 27 juni een groot succes. Het jongerenwerk WonenPlusWelzijn Langedijk organiseerde deze activiteit ook dit jaar in samenwerking met de politie.

Hunted is een kat en muisspel tussen jongeren en de politie. De jongeren worden in groepen van tien de straat op gestuurd, met allemaal een letter op hun rug. Ze krijgen dan vijf minuten de tijd om zich, binnen een bepaald gebied, te verstoppen voor de politie. Daarna heeft de politie 20 minuten de tijd om zo veel mogelijk jongeren te vinden en met de letters op hun rug een woord te maken.

Jongerenwerk

Alvorens de activiteit begon kwam er een van de jongeren naar een van de jongerenwerkers toe: "Ik ben best wel een beetje bang voor de politie." En dit is precies de reden dat het jongerenwerk deze activiteit organiseert. Het doel van de activiteit is de jeugd van de regio Langedijk op een positieve manier in aanraking te laten komen met de politie. De jongeren kregen de tijd om vragen te stellen aan de politie en de politie kon zich even voorstellen. Er was beperkt ruimte en de activiteit zat dan ook helemaal vol. Dertig jongeren hebben zich aangemeld voor de activiteit. Vorige editie heeft de politie van de jongeren gewonnen en alle drie de woorden geraden.

Winnaars

Dit jaar delfde de politie het onderspit en hebben de jongeren alle drie de woorden voor de politie verborgen kunnen houden. Volgend jaar komt er ook zeker weer een editie. Op de hoogte blijven van deze activiteit en alle andere activiteiten die het jongerenwerk aanbiedt? Volg het jongerenwerk dan op Instagram: huiskamerlangedijk.

Marsha Bakker
Meer berichten