Wouter van Assendelft
Wouter van Assendelft

De 10 vragen aan: Wouter van Assendelft

De vraag van Johan Stam: Hoe vind je het dat je vorige woonplaats nu samen gaat met Langedijk?

Ik ben geboren en getogen en Heerhugowaard, heb daar ruim 40 jaar met plezier gewoond, en nu woon ik ook met heel veel plezier in het prachtige Langedijk. Ik hoop dat de fusie voordelen gaat bieden voor beide gemeenten en haar inwoners en dat iedereen profiteert van een grotere gemeente, maar dat het dorpse karakter van Langedijk wel behouden blijft. Daar heb ik alle vertrouwen in.

Wie bent u?

Ik ben Wouter van Assendelft, 49 jaar en woon sinds een jaar of 7 in Langedijk, de laatste 4 jaar in Zuid-Scharwoude. Ik ben zelfstandig ondernemer en ondersteun organisaties met (marketing)projecten en evenementen. Daarnaast ben ik bestuurslid van de ondernemersvereniging AOL, bestuurslid Team Langedijk en voorzitter van de Stichting Toeristische Promotie Langedijk. Ik woon samen met Carmen en haar twee kinderen.

Van wie bent u dr ien?

Mijn ouders zijn Rob en Elly van Assendelft die eind jaren zestig vanuit Amsterdam en Alkmaar naar Heerhugowaard verhuisde. Mijn vader heeft vrijwel zijn hele leven als vormgever gewerkt voor de VNU/Sanoma en mijn moeder zorgde er voor dat het gezin goed draaide en deed allerlei vrijwilligerswerk.

Wat heeft u met Langedijk?

Door mijn werkzaamheden en vriendschappen in Langedijk raak ik steeds meer verknocht aan dit dorp en verdedig ik het alsof ik er geboren ben.

De mooiste plek?

Langedijk heeft veel mooie plekken, maar als ik 's ochtends wakker word en door het raam naar mijn achtertuin kijk, dan vind ik dat toch wel één van de mooiste plekjes van Langedijk!

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Ik heb mooie en gezellige herinneringen aan de vele festiviteiten die in Langedijk worden georganiseerd, zoals de Langedijker Run, lichtjesavond, de zondagmiddag op de Zuid-Scharwouder kermis. Maar ook de saamhorigheid tijdens trieste momenten raken mij. Ik denk bijvoorbeeld aan het plotselinge overlijden van tennisleraar Bastiaan Pos. Ik krijg nog kippenvel als ik denk aan de opkomst bij de herdenking bij de Tulp.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?

Ik heb de burgemeester al een paar keer ontmoet en heb het gevoel dat ze het best goed doet. Voor mij geen baan om jaloers op te zijn. Als burgemeester zou ik het museum en het omliggende gebied aangrijpen en zorgen dat het een onmisbaar onderdeel is en blijft van Langedijk waar je als Langedijker trots op bent. Samen met het Oosterdelgebied hebben we een uniek stuk erfgoed in handen, en kunnen we een fantastisch verhaal vertellen over het ontstaan van Langedijk.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Er zijn twee adviezen die ik niet persoonlijk heb gekregen, maar wel aardig vind. 1: Je moet schieten anders kun je niet scoren en 2: Alles wat je aandacht geeft groeit.

Uw toekomstwens?

Mijn wens is dat het dorpse karakter, de saamhorigheid en de prachtige plekken van Langedijk behouden blijven. En dat mensen met respect met elkaar om blijven gaan!

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Frank Bijvoet, voorzitter van Team Langedijk. Frank is een onvermoeibare optimist en zijn hele leven staat al in het teken van iets goeds doen voor een ander, waaronder dus activiteiten voor Team Langedijk, een stichting die zich inzet voor verschillende kanker gerelateerde goede doelen. HIj woont volgens mij een groot deel van je leven op de Broekerwerf in Broek op Langedijk. Hoe kijkt hij aan tegen de veranderingen die daar plaatsvinden?

Marsha Bakker
Meer berichten