(Foto: aangeleverd)

Geluidloos suppen door het Oosterdelgebied

LANGEDIJK - Suppen (Stand Up Paddle Surfing) is een populaire watersport afkomstig uit, hoe kan het ook anders, Hawaii. Daar stonden surfleraren op hun surfboard met een peddel om zo bij hun leerlingen te kunnen blijven, instructies te kunnen geven en het overzicht te kunnen houden. Deze sport heeft ondertussen ook de Gemeente Langedijk bereikt. Sinds deze zomer is Jennifer Simons begonnen met een supschool bij Museum BroekerVeiling.

Maar wat is suppen nu eigenlijk? Je staat op een supboard en met een peddel beweeg je door het water. Lijkt simpel, maar je moet natuurlijk wel je balans bewaren, anders lig je in het water. "In de praktijk vallen er maar weinig mensen, en als ze wel vallen hebben ze bij minder weer een wetsuit aan zodat ze niet door de kou worden bevangen", aldus Jennifer Simons, gecertificeerd instructrice van de Supschool Cup of Sup. Suppen kan in principe overal waar water is: op een meer, door de kanalen, op zee en natuurlijk op het water in het prachtige Rijk der Duizend Eilanden. "Omdat we geen motor gebruiken, mogen we natuurlijk ook door het prachtige Oosterdelgebied, daar is het echt onwijs gaaf suppen" zegt Jennifer die net weer terug is met een enthousiaste groep suppers.

Suppen is echt voor iedereen

Suppen is voor iedereen die van water en natuur houdt. Voor jong en oud, gezinnen, mannen en vrouwen, kinderen, sportieve mensen en niet-sportieve mensen. Voor iedereen heel toegankelijk. In tegenstelling tot andere surf- en kitesporten, waar je veel voor moet oefenen, is suppen makkelijk te leren. Eenvoudiger om te doen, zonder een lange cursus te hoeven volgen. Als je denkt dat je veel en vaak in het water ligt, heb je het mis, de meeste mensen vallen geen één keer. Je raakt snel vertrouwd met het board en het supboard is erg stabiel

Veel variaties met suppen

De recent gestarte supschool is nu al een groot succes en een mooie aanvulling op het aanbod van het Museum Broekerveiling. Vele mensen hebben al mooie suptours gemaakt en clinics gevolgd. Naast de standaard clinics worden er ook veel andere activiteiten op de supboards georganiseerd. Zo kan je suppen met je hond, yoga op de sup, supfitness en zelfs suppen bij volle maan! Full moon sup is uiteraard in het donker tijdens de dagen dat het volle maan is, een heel bijzondere ervaring. Voor groepen worden regelmatig verjaardagsfeestjes, bedrijfsevents en groepsarrangementen georganiseerd.

Meer informatie over alle mogelijkheden vind je op de website: www.cupofsup.nl of Facebook: www.facebook.com/cupofsup.

Marsha Bakker
Meer berichten