Het blijft het iedere keer weer verrassend hoe de gidsen heel veel wetenswaardigheden aan de deelnemers kunnen overdragen.
Het blijft het iedere keer weer verrassend hoe de gidsen heel veel wetenswaardigheden aan de deelnemers kunnen overdragen. ((Foto: aangeleverd))

Dorpswandeling Noord-Scharwoude

NOORD-SCHARWOUDE - De een na laatste dorpswandeling van dit seizoen staat gepland voor 21 augustus. Het blijft het iedere keer weer verrassend hoe de gidsen heel veel wetenswaardigheden aan de deelnemers kunnen overdragen.

Zo ook deze keer weer. De gidsen leggen haarfijn uit en hebben foto's uit die tijd die het extra duidelijk maken hoe Noord-Scharwoude er vroeger uitzag. De monumentale Sint Jan de Doperkerk, het prachtige pand waar vroeger het bedrijf Burcht Conservenfabrieken gevestigd was, de oude koolschuren die er nog steeds zijn. Dat alleen al is zonder meer de moeite waard. De wandelingen zijn makkelijk te volgen maar houdt u er wel rekening mee dat er soms een steil bruggetje genomen moeten worden. De start is om 19.00 uur bij Concordia, Dorpsstraat 578 in Noord-Scharwoude. Reserveren is niet nodig en een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Marsha Bakker
Meer berichten