Hanna Tjerks (l) en Marion Bakker van Atelier 6. Op de achtergrond is een kunstenares aan het werk.
Hanna Tjerks (l) en Marion Bakker van Atelier 6. Op de achtergrond is een kunstenares aan het werk. (Foto: Richard Rood)

Breed scala aan creativiteit bij Atelier 6

HEERHUGOWAARD/LANGEDIJK - Atelier 6 is begin jaren tachtig opgezet en wordt sindsdien volledig gerund door vrijwilligers. Het creativiteitscentrum verhuisde drie jaar geleden van Langedijk naar de eerste verdieping van het pand aan de Daltonstraat 11a in Heerhugowaard, waar tal van creatieve disciplines worden beoefend in de prachtige, ruime ateliers.

"Bij ons vind je een breed scala aan creatieve werkvormen", vertelt voorzitter Hanna Tjerks. "Denk aan beeldhouwen, boetseren, pottenbakken, diverse grafische druktechnieken, fotografie, edelsmeden, tiffany, tekenen en schilderen en mozaïek. Onze leden komen wekelijks bij elkaar in werkgroepen en werken daar naar eigen idee, met zo nodig ondersteuning van de werkgroepleider. Samenwerking en elkaar inspireren en uitdagen staan daarbij voorop. Daarnaast geven we ook cursussen en workshops, voor jong en oud." De prijzen houdt Atelier 6 bewust 'low profile', om creativiteit voor iedereen toegankelijk te houden.

Nieuwe cursussen

Regelmatig worden nieuwe cursussen aangeboden, vertelt cursuscoördinator Marion Bakker. "Zo bieden we sinds een half jaar de cursus bronsgieten aan en in september starten we onder meer met de cursussen 'Creatief met verf en inkt', digitale fotografie voor gevorderden, speksteen bewerken en pottenbakken. We brainstormen momenteel over het ontwikkelen van een divers aanbod voor kinderen en jongeren, die we willen laten kennismaken met diverse creatieve werkvormen. In het najaar staan tevens vier interactieve avonden gepland waarin we, bij wijze van experiment, de kunstgeschiedenis in willen duiken en leden met elkaars disciplines willen laten kennismaken. Wie weet wat voor moois daaruit voortkomt?"

Open dag

Regelmatig laten de de leden van Atelier 6 zich zien, zoals zondag 8 september van 11.00 tot 16.30 uur tijdens de Kunstmarkt in de Kunstkerk aan de Stationsweg 53 in Heerhugowaard. Hanna: "We doen zo veel, dat we niet alles kunnen laten zien wat we doen - er zal voornamelijk keramiek en tiffany te zien zijn – maar wie ons andere werk wil zien kan een keertje langskomen bij onze ateliers aan de Daltonstraat 11a om sfeer te proeven. Of kom in januari naar onze open dag! Houd deze krant in de gaten voor meer informatie."

Meer weten? Kijk op www.atelier6.nl.

Meer berichten