(Foto: )

Zuurkoolcup weer een succes

Zuurkoolcup weer een succes

BROEK OP LANGEDIJK - De traditionele opening van het voetbalseizoen door middel van de strijd tussen de vier Langedijker voetbalverenigingen om de door Kramer's Zuurkool ter beschikking gestelde zuurkoolcup, zit er weer op. Dit keer was csv BOL de organiserende vereniging. Op de drie wedstrijddagen was het weer een drukte van belang op het complex aan de Prinses Margrietstraat.

Met name op de laatste zaterdag was het ongekend druk, natuurlijk ook door het mooie weer. Maar ook de organisatie was tot in de puntjes voorbereid en ook dankzij de inzet van in totaal 180 vrijwilligers verliep het toernooi nagenoeg vlekkeloos.

BOL had voor het middagprogramma gekozen voor een wat andere opzet dan voorgaande jaren, door behalve voor de JO-13, op de andere twee middagen een minitoernooi voor de MO-15 en afgelopen zaterdag voor de veteranen te organiseren. Iets dat goed in de smaak viel bij de andere Langedijker verenigingen. Tijdens de avonden waren de selecties aan de beurt. Er werd op alle avonden weer fel gestreden, want er stond natuurlijk veel prestige op het spel. BOL had de laatste twee edities van de Zuurkoolcup gewonnen en was er alles aan gelegen om dit ook dit jaar te doen. Na twee rondes had LSVV echter de beste papieren met twee overwinningen op zak tegen Vrone en DTS. BOL had twee punten minder en kon dus alleen nog eerste worden door te winnen van LSVV. Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag deze 'finale gespeeld op het hoofdveld, terwijl Vrone en DTS op het C-veld om de derde en vierde plaats streden. Dit duel werd door Vrone gewonnen met 4-3. Op het A-veld slaagde BOL erin om de zuurkoolcup voor de derde maal te winnen, door een 3-1 overwinning op LSVV. Een mooi cadeau voor de debuterende en tevens jarige trainer Mark de Vries. Met drie keer winst op rij mag BOL de beker definitief in de prijzenkast zetten. Volgend jaar is s.v. Vrone de organiserende vereniging in de strijd om een nieuwe 'Zuurkoolcup.

Ruud de Waard
Meer berichten