De maaltijdgebruikers kijken altijd uit naar de komst van de bezorger!
De maaltijdgebruikers kijken altijd uit naar de komst van de bezorger! ((Foto: Wonen Plus Welzijn).)

Kom het team maaltijdbezorgers versterken

LANGEDIJK - Mensen graag blij maken en in het bezit van een auto? Kom dan het team vrijwillig maaltijdbezorgers van Wonen Plus Welzijn versterken! Mensen zijn altijd blij met uw komst!

Etenstijd is voor velen een hoogtepunt van de dag en de maaltijdgebruikers kijken dan ook altijd uit naar de komst van de bezorger. De maaltijdvoorziening is voor ouderen en/of kwetsbare groepen, woonachtig in Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk en Sint Pancras. Een vrijwillige maaltijdbezorger bezorgt zowel warme maaltijden van Chantels Mengelmoes als koelverse maaltijden van Woonzorggroep SAMEN. Vrijwilligers worden gemiddeld vier weken per jaar in een bepaalde wijk ingezet.

"Er is een team van 70 bezorgers en leuk om te vermelden is dat de meesten heel trouw zijn en al vele, vele jaren actief. Veelgehoorde reacties van chauffeurs: "Ik vind het leuk en belangrijk op deze manier iets voor een ander te kunnen betekenen." Of: "Wanneer ik het nodig zou hebben, hoop ik ook dat iemand mij op deze manier helpt." Bezorgen is niet het enige, ook 'even dat dagelijkse praatje' met iemand die dat nodig heeft, is iets dat de vrijwilligers aanspreekt", aldus een woordvoerder van Wonen Plus Welzijn.

Het bezorgen neemt zo'n 1 tot 1,5 uur in beslag (tussen de middag).

Voor deze inspanningen ontvangt de vrijwilliger onder meer een reiskostenvergoeding en is er een aantal keer per jaar een samenkomst met andere chauffeurs. Interesse om het team maaltijdbezorgers te komen versterken of meer weten?

Neem dan vooral contact op met Ineke Vroling, tel. 0226-318050 of mail i.vroling@wonenpluswelzijn.nl.

Ruud de Waard
Meer berichten