Voedselhulp wordt Voedselbank

LANGEDIJK - Toen Voedselhulp Langedijk bijna 10 jaar geleden van start ging, was dit een op zichzelf staande stichting. In de loop der jaren groeide dit uit tot een steeds professioneler draaiende organisatie. Dat maakte dat wij enige tijd geleden het besluit genomen hebben ons aan te sluiten bij de Nederlandse Vereniging van Voedselbanken.

Om dat te kunnen bewerkstelligen moesten eerst, met hulp van B&L Notarissen, onze statuten worden aangepast. Op 9 juli konden deze, onder toeziend oog van mr. Drs. W. M. Bokhorst, ondertekend worden.

Carla van Hoorn van Voedselhulp Langedijk vertelt: "Op 26 augustus 2019 kregen wij het langverwachte bericht: wij zijn met onze stichting officieel lid van de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken. Naast een nieuwe naam en een nieuw logo zullen er de komende tijd nog wat andere zaken veranderen. Er wordt bijvoorbeeld op dit moment gewerkt aan het creëren van een aparte ruimte om de afvalstromen gescheiden te houden van het ingebrachte voedsel. Ook hebben wij inmiddels een andere bus in ons bezit. De vorige bus heeft het na een aantal trouwe dienstjaren laten afweten. Wij moesten op zoek naar een jonger exemplaar. Gelukkig heeft Theo Bakker van Autoverkoop en Lease Bakker ons geholpen met het zoeken naar een goede bus. Daardoor konden wij al snel weer de weg op. Een gulle gift van een sponsor kwam ons daarbij ook zeker van pas. Inmiddels is de bus, met dank aan De Jong Reclame, beletterd en rijden wij weer zichtbaar rond."


 

Marsha Bakker
Meer berichten