(Foto: Vincentdevriesfoto.nl)

Peter de Nijs organiseert bijzonder evenement in Broekerveiling

LANGEDIJK - Peter de Nijs werd 66 jaar geleden geboren in Zuid-Scharwoude. Hij is een echte BL'er: een Bekende Langedijker. Als u hem niet kent van restaurant Marktzicht, dan kent u hem vast van zijn jarenlange plek achter de toog van café De Schelvis. U kent hem misschien als een van de vaste gidsen van stichting Toerisme Promotie Langedijk. Of gewoon 'uit het dorp'.

Wat u misschien niet van hem weet is dat hij in het bestuur zit van de Stichting STOPhersentumoren en zich daar heel had voor inzet. En wel om een heel persoonlijke reden.

"Op 14 jarige leeftijd kreeg ik hoofdpijn, die dor de jaren heen steeds erger werd. Op mijn 16de werd ik opgenomen in het ziekenhuis. Ik had een hersentumor. Op 19 juni 1969 werd ik geopereerd en op mijn 25ste werd ik genezen verklaard. Dit jaar, op 19 juni, was dat 50 jaar geleden en ik kan het nog steeds navertellen."

Wonder

Wat wonderlijk genoeg is omdat een hersentumor moeilijk te behandelen is. "In die tijd hadden ze nog geen scanapparaten of gespecialiseerde behandelingen zoals we die nu kennen. Hoe de arts het gedaan heeft, ik weet het niet. Ik denk dat ze mijn schedel van achteren open gerold hebben en daarna de tumor verwijderd hebben. Op mijn achterhoofd voel ik nog de littekens. Ik heb gewoon veel geluk gehad."

Jaren geleden slot hij zich aan bij de Stichting STOPhersentumoren uit behoefte aan lotgenotencontact.

"Ook wilde ik iets doen voor mensen die niet zo veel geluk hebben gehad als ik. Of die nog dagelijks strijden. De stichting zet zich in voor onderzoek naar, en genezing van deze ernstige ziekte. Daarom, en met mijn '50-jarig overlevingsjubileum' in gedachte, organiseer ik samen met de stichting STOPhersentumoren een evenement op zaterdag 5 oktober in en rond Museum BroekerVeiling."

Maarten van der Weijden

Die dag zijn er allerlei verschillende activiteiten. Er zijn sprekers, er is een wandeling, een veiling en als zeer speciale gast is niemand minder dan sporticoon Maarten van der Weijden aanwezig, die zal vertellen over zijn ziekte, het herstel en zijn positieve levenswijze. In september gaat Peter naar Waspik om thuis bij Maarten van der Weijden te praten over de nadere invulling. ,,We zochten een publiekstrekker en kwamen uit bij hem, vanwege zijn verhaal en zijn positieve instelling. Ik heb zijn management al benaderd voordat hij zijn Elfstedentocht zwom en hoop op een fijn gesprek en natuurlijk een fantastische speech op 5 oktober.

Veiling met mooie items

Presentator Ron Wolters opent de dag, waarna Klaske Hofstee, voorzitter van de stichting, een lezing geeft. Om 11.15 uur is er een Walk for brains door de prachtige omgeving.

Na de lunch volgt er een Sportclinic, aangeboden door Edwin Ooijevaar. Rond 15.00 uur geeft Maarten van der Weijden een lezing en toont hij de film van zijn bijzondere elfstedenzwemtocht. Om 16.00 uur start de Veiling voor het goede doel in het authentieke veilinglokaal. Enkele veilingitems zijn: Kinderfeest voor 10 personen/ Volledig verzorgde boottocht op een akkerschuit/ Solextocht voor 8 personen/ Dinerbonnen/ Trekzakarrangement/ Westfriese gastenavond met Aris Bouwens/ Vrijkaarten Europees voetbal AZ en nog veel meer! Om 17.00 uur wordt de dag afgesloten met een borrel. Als u er bij wilt zijn kunt u zich aanmelden bij Peter de Nijs op tel. 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com.

Help mee!

Als bedrijf kunt u helpen met een donatie, maar ook een product of dienst voor de speciale veiling is van harte welkom. Onder andere Henselmans Bouw & Ontwikkeling, Museum BroekerVeiling, Rabobank Alkmaar e.o., Rotary Heerhugowaard/Langedijk, Rodi Media BV, Bukom, Garage De Waard, Waarland, Hotel-Restaurant Babylon, Fa. G. Kramer Zuurkoolfabriek, NH 1816 Verzekeringen, P. Bruyn Installatiebedrijf, Vlug Palingrokeri, Roode Leeuw, ERS Solexverhuur, De Waerd Bowling &Sportcafe, Van Alkemare en anderen, gingen u voor. Doneer op NL 77 RABO 03 4661 4007 t.n.v. P.C.N. de Nijs ovv. Stophersentumorendag of neem contact op met Peter de Nijs op tel. 06-13127283 of pcndenijs@gmail.com.

Marsha Bakker
Meer berichten