(Foto: Richard Rood)

Heerlijke voetbalmiddag met DTS All Stars – Lucky Ajax

OUDKARSPEL - Zaterdag speelde Lucky Ajax tegen een speciale selectie All Stars van DTS. Op het zonnige en feestelijke sportterrein aan de Oeverzegge heeft het publiek kunnen genieten van een bijzondere voetbalwedstrijd. Lucky Ajax was met enkele bekende Ajaxieden naar Oudkarspel afgereisd. Zo speelde Michel Kreek, Simon Tamahata, Kevin Bobson, Kiki Musampa, Derek Boerrighter, Brutil Hose en niemand minder dan Sjaak Swart op het kunstgras van de gastheer.

Na een korte warming-up volgden de gebruikelijke groepsfoto's. De Ajax spelers werden vergezeld door de MO 9 van DTS, welke afgelopen jaar de KNVB beker hebben gewonnen. Onder leiding van scheidsrechter Michel Krop werd om 16:30 uur de aftrap genomen. DTS speelde in een opstelling met veel bekende gezichten uit de voetbalhistorie van DTS. Bijzonder was de ontmoeting tussen twee 81-jarige vedettes op het middenveld namelijk Sjaak Swart en Maarten Beneker. Beide heren lieten zich nog even gelden en gingen de duels op gepaste en vriendschappelijke wijze aan.

Daarnaast was er veel respect voor Simon Tahamata. Deze 63-jarige dribbelaar weet op het middenveld nog iedereen te verrassen zowel in de actie als in de snelheid.

Het gelegenheidsteam van DTS was uiteraard onder de indruk van de rood-witte gasten, maar ging de duels niet uit de weg. Toch was het Ajax welke de score opende. Met enkele vlotte en scherpe aanvallen werd DTS snel op een achterstand gezet. Aan Ajax kant nam Adham Idrissy in de eerste helft met maar liefst 4 doelpunten het grootste deel van de productie voor zijn rekening. Het duurde tot vlak voor de rust voor DTS een tegenstoot kon geven. Het was Tory Peacock die dit doelpunt op zijn naam mocht zetten.

In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. Ajax wist de score verder uit te bouwen naar 1-9. Hoewel er gevraagd werd om VAR ondersteuning bij vermeende overtredingen in de 16-meter, was het uiteindelijk Jan de Vries die het 2e doelpunt voor DTS mocht aantekenen. De honger naar doelpunten bij de bezoekers was nog niet ten einde. Uiteindelijk floot de scheidsrechter na 2 x 35 minuten de wedstrijd af met een score van 2-13 op het scorebord.

Na afloop werden met name Simon Tahamata en Sjaak Swart op het veld bedolven onder de foto- en handtekeningenjager. Zij namen hiervoor uitgebreid de tijd. Onder het genot van een gezamenlijk hapje en drankje werd deze heerlijke voetbaldag in Oudkarspel in stijl afgesloten.

Lucky Ajax opstelling: Stan Bijl, Ramon Da Silva, Michel Kreek, Kevin Bobson, Simon Tahamata, Sjaak Swart, Kiki Musampa, Adham Idrissy, Dennis Gerritsen, Derek Boerrighter. Wissels: Brutil Hosé, Leonard Johnson, Nico Nikuradze.

DTS All Stars Selectie: Maarten Beneker, Wesley Dekker, René Duijs, Johan Engel, Piet de Geus, Artur Glas jr, Rick van Hout, Erik Kaan, Hilco Kooijstra, Rick Kuilboer, Niels Mammen, Bart Noordhoek, Guus Ooievaar, Joris Rhebergen, Ron de Rooij, Arjan van Scheijen, Rick Tauber, Bas Vader, Jan de Vries, Maarten de Waard, John Wijman, David de Wit.

Marsha Bakker
Meer berichten