(Foto: Mranda Koopman)

Officiële opening Buiten Zorg in Zuid Scharwoude

ZUID SCHARWOUDE- Op donderdag 19 september is de feestelijke opening van Buiten Zorg aan de dr. Wilminkstraat 143 in Zuid Scharwoude. Belangstellenden en andere betrokkenen zijn van harte welkom. In de binnentuin zijn er tussen 15.30 en 18.00 uur diverse activiteiten.

Om 15.30 is er inloop en om 16.00 uur is de officiële opening door bewoners met medewerking van wethouder Jasper Nieuwenhuizen en directeur Peter Boerenfijn van Habion. Vanaf 16.30 zijn er feestelijke optredens van zangtrio 'Wat Nu?!' en 'Zing met me mee'. Hapjes en drankjes zijn tegen betaling te verkrijgen.

Een stukje geschiedenis

Aan deze officiële opening ging een heel traject vooraf. Eind 2015 is gestart met de tweede jeugd voor Buiten Zorg. Een wens van velen was om oud te worden in eigen dorp met de mogelijkheid van 24-uurs aanwezigheid van (intensieve) zorg in Buiten Zorg (Beschermd Wonen). Begin 2018 leek dit Beschermd Wonen echter te verdwijnen uit Buiten Zorg. Op initiatief van het Platform Beschermd Wonen is in 2018 een zoektocht gestart naar een zorgpartij die deze zorg wél kan en wil leveren. De keuze viel daarbij op (thuis-) zorgorganisatie AristoZorg in Heiloo. Een mooi voorbeeld waarbij bewoners het heft in eigen hand nemen.

Bij het Open Huis in december 2018, toen de verbouwing achter de rug was, bleek er veel waardering voor het nieuwe Buiten Zorg. Inmiddels zijn de woningen op twee na verhuurd en is Buiten Zorg een plek vol leven.

Doorleven zoals thuis in je eigen huis

Als gebouweigenaar ziet Habion de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. Een toekomst waarin we er met elkaar, bewoners, buurtbewoners, Bewoners Platform en cliëntenraad, voor zorgen dat Buiten Zorg een woonvoorziening kan blijven waar bewoners op eigen wijze oud kunnen worden en de regie in eigen hand houden. Het motto is: doorleven zoals thuis in je eigen huis. Met reuring en dynamiek in een mooie omgeving. En waar mensen in hun woning kunnen blijven wonen, want in die woning kan men wonen, en verzorging of verpleging krijgen

Openingsfeest

Het openingsfeest komt tot stand dankzij de inzet van AristoZorg, Chantel's Mengelmoes, Kapper Frans, Balance for Body & Mind, het Bewonersplatform Buiten Zorg, Habion en vele bewoners en vrijwilligers.

Kijk ook eens op www.buitenzorg.info.

Marsha Bakker
Meer berichten