Just Bruin passeert regelmatig de verdedigers van DTS en scoort een hattrick. (Foto: Kommas.nl)

LSVV JO13-1 pakt volle winst in poulefase beker

door: Peter Kommas

OUDKARSPEL – Milan de Ruiter is na zijn overstap afgelopen zomer vandaag weer even terug bij zijn oude club DTS, nu draagt hij echter de geel blauwe kleuren van LSVV en staat hij met zijn nieuwe teamgenoten voor de taak om de winst mee te nemen naar Zuid-Scharwoude.

Het is vroeg in de ochtend als onze jongens het door de dauw nog natte natuurgrasveld betreden op Sportpark Sint Maarten, de overtuiging dat hier de winst gepakt gaat worden in deze laatste wedstrijd van de poulefase is enorm groot. De spruitjes hebben elkaar al tijdens de Spruitjescup een maand geleden getroffen en de winst in 20 minuten spelen was destijds 4-1.

Toch is het altijd gevaarlijk om je tegenstander te onderschatten en we waarschuwen de jongens daar dan ook meerdere malen voor. De spanning is echter al snel uit de wedstrijd als LSVV binnen 5 minuten na twee hoekschoppen met 0-2 voorstaat. Toch zijn de trainers allesbehalve tevreden over het spel, want naast de twee dode spelmomenten worden er voetballend geen kansen gecreëerd, mede dankzij het verdedigende spel van DTS lopen onze aanvallen snel stuk.

In het tweede kwartier van de eerste helft komen de wissels het veld in die we langs de kant hebben geïnstrueerd hun teamgenoten te coachen en zo het voetbal weer terug in ploeg te krijgen, dat werkt en zo wordt de stand nog voor de rust naar 1-6 gebracht. Ook DTS wist te scoren en dat gun je die mannetjes dan ook wel weer. Om het LSVV iets moeilijker te maken na de pauze, geven we onze keeper Mitchell Romijn de kans om zich te bewijzen als spits en mag Stefan Verduin die in de training vol lof over zichzelf was als keeper, eens laten zien hoe hem dat in een echte wedstrijd af gaat.

Stefan weet zijn doel niet schoon te houden en moet een doelpunt van DTS slikken, en hoewel bijna alle ballen de tweede helft op onze gelegenheidsspits worden gespeeld weet hij niet te scoren en komt niet verder dan kansjes en een hard schot op de lat. Gelukkig heeft hij toch nog enkele spelers om zich heen die wel het net kunnen vinden en daarmee is de einduitslag na 60 minuten spelen 2-8 en bekert LSVV door naar de knock-out-fase. Volgende week start de competitie en zullen we vol aan de bak moeten tegen JVC.