10 vragen aan Jacco de Boer

Algemeen
Jacco de Boer
Jacco de Boer (Foto: Jacco de Boer)

De vraag van Jan van der Linden: Jacco de Boer is een bevlogen mens met benzine in zijn aderen en een prachtig bedrijf. Wat is dat toch met die Italiaanse automobielen?

Pak een kruk en bekijk de lijn. Start de motor en rij met het raam op een kier; zo klinkt muziek! En weet je, we gaan nog een rondje om, verveelt nooit zo'n Italiaanse bolide.

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Jacco de Boer, gepassioneerd autoliefhebber. Dagelijks werkzaam in mijn bedrijf Jac & Co new classics in Broek op Langedijk.

Van wie bent u dr ien?

Mijn vader een Langedijker, mijn moeder is een Pancrasser. En daar ben ik ook opgegroeid en woon er nog steeds.

Wat heeft u met dit dorp?

Het karakter van zo'n dorp, de gemoedelijke sfeer, is het niet prachtig!

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Zonder twijfel, de achterkant van de Broekerveiling. Alsof mijn opa daar ieder moment met zijn kolenschuit aan kan komen om te veilen....

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Goh, weet je, de mooie dingen die je meemaakt tijdens je leven in zo'n dorp dat maakt het je thuis. Ik blijf nog even wonen....

Als u burgemeester was, dan...?

Ik ben niet zo van de politiek. Maar als automan kan ik mij alleen ergeren aan alle drempels in St. Pancras. Man man, met mijn pracht van een Italiaanse exoot is het nog een puzzel om heelhuids thuis te komen. En laat staan de klinkers op de Bovenweg.... ziet er grappig uit, maar kansloos om over te rijden.

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Wees oprecht en eerlijk. Dat slaapt uiteindelijk ook het prettigst. Ik slaap daarom heerlijk.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Belangrijk is dat het karakter van het klassieke dorp behouden blijft. De voetbalclub van mijn zoon, Vrone, krijgt wat zij verdient. ik zal er niet dieper op in gaan.

Wie is uw opvolger en wat zou u willen vragen?

Ruby Groen van Langedijker Uitje. Ik ben benieuwd hoe het ondernemerschap in Langedijk haar bevalt.