(Foto: Pim de Groot)

10 vragen aan Pim Groot

De vraag van Jonathan Beukers: Hoe bevalt om weer in Langedijk te wonen? En zou Langedijk iets van Amsterdam kunnen leren?

Het bevalt prima, ondanks dat ik heel soms de stad mis. Met name de energie die in een stad hangt van alle verschillende culturen en jonge mensen met hun dromen en idealen. Wat Langedijk zou kunnen leren van Amsterdam is verdraagzaamheid

Wie bent u?

Ik ben Pim Groot, getrouwd met Maartje Glas en wij wonen met onze twee dochters Dieuwertje en Veerle en onze hond Guusje in een kerk te Noord-Scharwoude. Ik heb samen met mijn broer diverse bedrijven; een bodemonderzoeksbureau, een milieukundig adviesbureau, een grondhandelbedrijf, een groenrecyclingbedrijf en we zijn partner in een reclamebureau die mijn beste vriend Bas Rentenaar runt.

Van wie bent u dr ien?

Mijn ouders zijn Anuschka en Jan Piet Groot, het zijn geen echte Langedijkers ook al wonen ze hier wel al 50 jaar. Mijn moeder is opgegroeid in Haarlem en mijn vader in Heiloo. Mijn vader heeft ook nog een tijd in Zweden en Amerika gewoon en samen hebben ze, voordat ik en mijn broer Bouwe werden geboren, in Engeland gewoond. Op dit moment wonen mijn ouders deels in Spanje deels in Nederland.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier geboren en getogen. Ik zat op school op De Kloet, ik woon nu tegenover de plek waar de Kloet ooit heeft gestaan. Er komen vaak herinneringen boven als ik door de tuin loop en waar ik dus vroeger speelde. Ik heb 11 jaar met heel veel plezier in Amsterdam gewoond en zou ook zo weer terug kunnen. Wel is het nu heel fijn om dichtbij mijn ouders en schoonmoeder te wonen. Ook woont een groot deel van onze vrienden in Langedijk, ik spreek hen nu ook weer veel meer. Dit is echt heel waardevol voor mij (ons).

De mooiste plek in Langedijk?

De Kerklaan natuurlijk, de kerk waar wij nu in wonen en waar ik mij echt thuis voel. Samen met Maartje hebben wij hier ons droomhuis gebouwd en zo voelt het nog elke dag. Ook vind ik het heerlijk om over de Dorpsstraat te wandelen, langs de prachtige huizen en mooie tuinen.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Ik was afgelopen jaar voor het eerst aanwezig bij Lichtjesavond in Broek op Langedijk, we mochten meevaren met de prachte koolvlet van Bas en Marjolein de Boer. Ik was echt verbaasd over hoeveel publiek er was en hoeveel mensen hun tuin hadden omgetoverd, en al die mooie versierde boten. Ik waardeer het dat mensen zo hun best doen om er een mooi evenement van te maken, dan ben ik een trotse Langedijker.

Als u burgemeester was, dan?

Ik vind dat er weinig speelpleintjes zijn in Noord Scharwoude, in Amsterdam barstte het er van. Op de Speelweide bijvoorbeeld staan wat toestellen maar voor zo'n groot veld stelt het niet veel voor, ook zou ik dan wat toestellen voor verschillende leeftijden zien.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Ik heb in mijn tienerjaren gewerkt voor de gebroeders Molenaar deze hadden een transportbedrijf aan de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. Dit waren zulke sympathieke mensen, lieten iedereen in hun waarde en je kreeg ze nooit gek. Ik heb een keer tijdens het achteruit rijden met een vrachtwagen de deur krom gereden. Vergeten dicht te doen. Jaap en Kees reageerden zo relaxed, "Pim maak je niet druk, kan ons allemaal gebeuren". Hun motto was: 'Komt altijd goed.' Ze bedoelden daarmee dat iets doen altijd beter is dan niets doen.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Ik wens Langedijk veel veiligheid toe, om te wonen en te ondernemen. Je prettig te voelen in de buurt waar je woont, een mooie plek om kinderen te laten opgroeien

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Bas de Boer. Hoe is het om een bekend gezicht in Langedijk te zijn?

Marsha Bakker
Meer berichten