SuperKOOL nodigt uit tot selfies

  Nieuws
De kool is betaald door Koninklijke Vezet, Stichting Lief Langedijk en Stichting Toeristische Promotie Langedijk. (Foto: aangeleverd)
De kool is betaald door Koninklijke Vezet, Stichting Lief Langedijk en Stichting Toeristische Promotie Langedijk. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BROEK OP LANGEDIJK - Voor de ingang van museum BroekerVeiling prijkt sinds kort een tweeënhalve meter hoge SuperKOOL. De kool is dinsdag 7 augustus door Wethouder Nils Langedijk, Koninklijke Vezet-directeur Frans Kramer en museumdirecteur Ron Karels feestelijk onthuld.
“Kool is een belangrijk deel van de geschiedenis van Langedijk, wij zijn de koolhoofdstad van Nederland en dat mogen we best wat meer uitdragen", is Ron Karels van mening. De kool is prachtig en nodigt uit om selfies te maken.
Al tijdens de onthulling stoppen mensen die te voet of op de fiets langskomen om de kool te bekijken. Er zijn van voorbijgangers al veel positieve reacties binnengekomen, het is een echte landmark voor het dorp en natuurlijk ook voor het museum.
De kunststoffen kool is natuurgetrouw weergegeven, geen stilistische of moderne versie ervan maar gewoon een goede oude Deense witte. De kool is betaald door Koninklijke Vezet, Stichting Lief Langedijk en Stichting Toeristische Promotie Langedijk. De gemeente Langedijk heeft de plaatsing en het aanpassen van de entree van het museum voor haar rekening genomen.

Meer berichten