Concert Gaida in Kooger Kerk

  Nieuws
Het orkest Gaida. (Foto: aangeleverd)
Het orkest Gaida. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

ZUID-SCHARWOUDE - Het orkest Gaida geeft zondag 23 september een concert in de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude. Aanvang is 14.00 uur.
Het Gaida-orkest werd opgericht in 1984. Het bestaat uit vijf muzikanten, die over een grote ervaring beschikken. Het repertoire bestaat voor en groot deel uit wereldmuziek van oost Europa, maar ook muziek van de Chassidim en andere joodse muziek staan op het programma. Het Gaida-orkest begeleidde voorheen ook alle danschoreografieën van de Internationale dansgroep Gaida uit Bergen en heeft daarnaast een uitgebreid eigen repertoire. Behalve optredens in Nederland maakte het Gaida-orkest ook een aantal buitenlandse reizen, waaronder Duitsland, Japan, Joegoslavië, Roemenië en Finland.
Gaida staat garant voor een wervelend concert, waar naast virtuoze muziek uit Roemenië en Servië prachtige muziek uit Macedonië te beluisteren is. Het Gaida-orkest bestaat uit: Tom Dam, viool en Altviool. Stef Koopman, accordeon. Rob Famen, percussie. Jan-Jaap Spaargaren, klarinet, saxofoons en diverse fluiten. Jan Verheijen, contrabas.

Meer berichten