(Tekst: Marsha Bakker / Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Carolien fietst Alpe d'Huzes voor haar vader

SINT PANCRAS - In het huis van Carolien Visser (39) en haar gezin ruikt het heerlijk naar versgebakken cake. Ze heeft er al zo'n 300 gebakken. "Alles voor het goede doel", lacht Carolien Visser, die deze zelfgemaakte cakes voor 5 euro per stuk verkoopt.

Opbrengst gaat naar de KWF Kankerstichting, net als de verkoop van de flessen wijn van restaurant De Burg die op tafel staan. Samen met tien anderen vormt Carolien Team Groot 2.0, die op 6 juni voor dit doel de Alpe d'HuZes beklimmen per fiets of per voet. In 2011 ging Carolien voor het eerst naar de bekende berg om met vele anderen omhoog te fietsen voor het goede doel. Haar vader, Rein Groot, begeleidde haar op de motor. Hij wist toen net dat hij zelf ook kanker had. "Waardoor het een beladen tocht werd, maar ook heel mooi.

De jaren daarna ging mijn vader als motorvrijwilliger naar de Alpe d'Huzes, tot hij in september 2016 overleed aan prostaatkanker. Ik ben in 2017 weer heen keer geweest, samen met mijn man en nicht Dorien, om mijn vader te eren. Dit wordt de derde keer. Mijn vader gaat ook mee. In gedachten is hij altijd bij me." Carolien krijgt ook steun van de Vomar in Broek op Langedijk. "Zij hebben een flyer van mij bij de emballage opgehangen en nu kunnen mensen hun statiegeld aan mij doneren!" De actie loopt tot 6 april. Wilt u Team Groot 2.0 op een andere manier steunen, dan kunt u contact opnemen met carolien op cegroot@hotmail.com of tel. 06-12721444. Of kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl/s/707/837.

Marsha Bakker
Meer berichten