De fadogroep Palpita luistert het feest van de Vrouwen van Nu op.
De fadogroep Palpita luistert het feest van de Vrouwen van Nu op. ((Foto: aangeleverd))

Feestende vrouwen in Langedijk

Feestende vrouwen in Langedijk

LANGEDIJK - Dit jaar bestaat de afdeling Langedijk van Vrouwen van Nu alweer 65 jaar en dat gaan ze vieren ook!

Middenin de samenleving

Want het is tegenwoordig toch best uniek dat mensen nog zo lang hart voor een vereniging hebben en op allerlei manieren samen nieuwe dingen leren, naar musea, film of theater gaan of al dan niet op de fiets deelnemen aan een excursie naar een bedrijf of tuin. Bezige bijen dus, die vrouwen van NU. En hoewel de leeftijd van de vrouwen best hoog ligt, wil dat niets zeggen over inzet of belangstelling. Voor velen is de computer geen eng ding en ze appen zich een slag in de rondte met hun kleinkinderen. En de wandelaars en fietsers zijn met recht kilometervreters. Kortom: Vrouwen van Nu staat nog middenin de samenleving. Ook landelijk zijn Vrouwen van Nu, oorspronkelijk de Plattelandsvrouwen, nog zeer actief (al bijna 85 jaar!) met bijna 40.000 leden. Zowel sociaal als informatief, maar vooral niet te vergeten gezellig samen dingen ondernemend, reizen, handwerken. Ook workshops zoals beheer van website of boekhoudprogramma worden aangeboden, want van nature zijn Vrouwen van Nu nogal 'doenerig'.

Mooi aanzitten

Vrijdag 15 maart mogen ze wel even lekker gaan aanzitten. Maar liefst 94 vrouwen zullen gaan genieten van hun jubileumfeest bij restaurant de Burg met als muzikaal intermezzo de fadogroep Palpita.

Want als er iets is wat de leden hebben aangegeven als meest belangrijke reden om lid te zijn is het wel verbinding en een gevoel van saamhorigheid.

Marsha Bakker
Meer berichten