(Foto: VINCENT DE VRIES RODI MEDIA)

Rabo AZ Foodtour op de Barnewiel

OUDKARSPEL - Gezonde voeding. Daar draait het allemaal om tijdens de Rabo AZ Foodtour. Te veel kinderen eten ongezond en daar moet deze tour verandering in brengen. Op 5 maart werd de tour officieel afgetrapt op de Barnewiel in Oudkarspel, waar AZ'ers Teun en Peer Koopmeiners, en keeper Jasper Schendelaar te gast waren.

De AZ-spelers kwamen deze ochtend een presentatie houden over gezond eten en gezond leven, en natuurlijk werd er ook lekker gevoetbald op het plein.

Iedere groep van de Barnewiel gaat nu in de klas aan de slag met het thema 'De gezonde school.' Groep 1 en 2 werken in de klas aan het thema Supermarkt en zijn al op excursie geweest naar de Vomar om te zien hoe het er in een echte supermarkt aan toe gaat. Ook in groep 3 en 4 gaat het over de supermarkt. Groep 5 en 6 gaan onderzoeksvragen bedenken bij het thema 'de gezonde school'.

Op woensdag 10 april wordt het schoolthema afgesloten met een tentoonstelling van 16.45 tot 17.30 uur. Dan kan iedereen bewonderen waar de kinderen aan hebben gewerkt en genieten van gezonde snacks gemaakt door de kinderen en de kookmoeders.

Leon Vogelaar
Meer berichten