Scheepsfolk geeft een huiskamerconcert in Sint Pancras.
Scheepsfolk geeft een huiskamerconcert in Sint Pancras. ((Foto: aangeleverd))

Huiskamerconcert Sint Pancras

SINT PANCRAS - Het volgende huiskamerconcert aan de Benedenweg 134 in Sint Pancras is op zondag 10 maart. De bands die deze middag optreden zijn Scheepsfolk en Tres Hombres Shanty Crew.

Scheepsfolk (met optredens op in binnen- en buitenland) is een Nederlandse maritieme folkband met een geheel eigen geluid. De enthousiaste bemanning, vier in totaal, begeleidt zichzelf met accordeon, gitaar, mandoline, banjo, ukelele, trekzak, wasbord, candrum, kazoo, cajon en contrabas. De muzikale invloeden komen uit heel Europa en ook zijn er cajun, Americana en skiffleinvloeden te beluisteren, waardoor Scheepsfolk een eigen unieke stijl heeft ontwikkeld.

Tres Hombres Shanty Crew (met optredens op festivals in binnen- en buitenland) zingt authentieke shanty's, forbitters en seasongs, in Duits, Frans, Engels, Italiaans en Nederlands. Driestemmig a capella, soms met instrumentale begeleiding. Daarnaast geven wij graag tekst en uitleg over herkomst en betekenis van het lied. Shanty's zijn werkliederen die het zware werk aan boord mogelijk en draaglijk maakten.Tres Hombres Shanty Crew is ambassadeur van het zeilende vrachtschip Tres Hombres.

Vanaf 14.00 uur staat de koffie klaar en het concert begint om 14.30 uur. De entree is 5 euro, kinderen gratis. Na afloop is er altijd een hapje en een drankje, en een gezellig nagenieten van het concert samen met de artiesten.

Marsha Bakker
Meer berichten