Graafvergunningen ingediend glasvezelboer FiberNH

REGIO -  Glasvezelboer FiberNH heeft vandaag officieel de graafvergunningen ingediend. Die zijn nodig om het beoogde netwerk van glasvezelkabels in de buitengebieden van Langedijk, Schagen en Den Helder aan te leggen. Deze week werd bekend dat de vraagbundelingsperiode voor beide gemeenten met twee weken wordt verlengd. Dat betekent dat bij een succesvolle afronding de graafwerkzaamheden gelijk van start kunnen gaan.

Voor het aanleggen van het kabelnetwerk moet de grond worden doorkruist van meerdere instanties. De meeste kilometers worden in de gemeentelijke gronden van Langedijk, Schagen en Den Helder zelf gelegd. Voor het leggen van glasvezelkabel die de Noord-Hollandse sloten en kanalen volgen en kruisen ligt er een officieel verzoek bij het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Hetzelfde geldt voor graafwerkzaamheden rond de spoorwegen, waarvoor de vergunning wordt afgegeven door ProRail. Tenslotte is er instemming nodig van de provincie Noord-Holland zelf. Met het eerder ondertekenen van het glasvezelconvenant tussen FiberNH en de provincie lijkt die slechts een formaliteit.

Optimistisch

Met het aanvragen van de graafvergunningen geeft FiberNH te kennen dat er alle vertrouwen is in een succesvolle afloop van de vraagbundeling. De naam FiberNH is inmiddels een begrip in Noord-Holland, evenals haar intentie om buitengebiedbewoners eindelijk een deugdelijke internetverbinding te kunnen bezorgen. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de buitengebieden van Schagen en Den Helder ook toe te kunnen voegen aan ons Noord-Hollandse glasvezelnetwerk zegt mededirecteur Jan Voesten. De marketingafdeling van FiberNH draait met 18 maart als nieuwe deadline ondertussen overuren om de laatste aanmeldingen definitief te maken. De eindsprint is in volle gang en ontvangen veel nieuwe aanmelding deze afgelopen week, volgens een zeer optimistische Voesten.

Marsha Bakker
Meer berichten