(Foto: Daniel Vos)

Monique Ton genomineerd voor zorgvrouw

LANGEDIJK - Monique Ton (40) kan het nog nauwelijks bevatten. Samen met negen andere dames is ze door Vrouw van Telegraaf genomineerd voor zorgVROUW.

Mensen die in de zorg werken, krijgen veel te weinig waardering. Hoog tijd dus om hen in het zonnetje te zetten! Aldus Vrouw Magazine die een wedstrijd uitschreef voor de favoriete zorgVROUW. Tot haar grote verrassing was de Langedijkse Monique, die onder andere als kraamverzorgster verbonden is aan Kraamzorg Langedijk, een van de tien genomineerden!

Monique vertelt in welke rollercoaster ze vervolgens terechtkwam: "Begin januari kreeg ik een appje van Christa de Lange, een collega met wie ik voor detacheringsbureau TMI werk en ik heb ook bij haar gekraamd. Ze vroeg mij of ze me mocht opgeven als zorgkanjer. Niet wetende dat ik ook echt genomineerd zou worden en met naam en foto in het magazine zou komen!" Christa schreef de volgende mooie woorden: 'Monique is een kraamverzorgster in hart en nieren. Ze verzorgt niet alleen baby's, maar ook papa's, mama's, broertjes en zusjes op een geweldige manier. Daarnaast werkt ze op de kraamafdeling in het VU medisch centrum. Alle gezinnen zijn gek op Monique, haar verzorging, haar lekkere hapjes en haar lach. Daarnaast begeleidt ze kraamverzorgsters in spe en zet zij zich op haar vrije dag in voor de wensambulance. Ze is een collega maar heeft ook bij twee van mijn zoontjes gekraamd. Ik ben trots op deze zorgtopper!' "Op 21 februari kreeg ik een berichtje van haar dat ik genomineerd was, en dat ik bij de laatste tien kandidaten zat. Dit had ik echt niet verwacht. Er zijn toch zoveel zorgtoppers! Maar natuurlijk was ik wel blij verrast." Sinds 16 maart kan er gestemd worden en Monique wordt overstelpt met positieve en warme reacties. "Van familie, vrienden en kennissen, mensen spreken me aan op straat en in het winkelcentrum. Kraamzorg Langedijk heeft de oproep massaal gedeeld waardoor ik ook reacties krijg van gezinnen waar ik ooit heb gekraamd. Vanuit de Wensenambulance en Ambulancepost in Amsterdam komen er positieve berichtjes, de collega's van het VU medisch centrum zijn massaal aan het stemmen geslagen en m'n telefoon staat niet stil. Ik word er gewoon stil van..."

U kunt ook nog stemmen via www.vrouw.nl/zorgvrouw. De winnares krijgt een all inclusive vakantie naar Sicilië, de negen andere toppers winnen entreekaarten voor een wellnessresort.

"Mocht ik echt winnen dan ga ik maar eens echt genieten! Even niet zorgen voor anderen, maar voor mijzelf en zo weer energie op doen om met volle energie aan het werk te gaan. In het VU, bij het begeleiden van de leerlingen in de kraamzorg, jonge gezinnen een goede start geven, assisteren bij een thuisbevalling of meewerken aan een mooie laatste wens bij de Wensenambulance. Maar wat ik vooral belangrijk vind, is dat iedereen in de zorg een topper is!"

Marsha Bakker
Meer berichten