(Foto: aangeleverd)

Vier maal NK-podium voor TTL-turners

LANGEDIJK - De tweede kwalificatiewedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap leverde weer prachtige resultaten op voor Turn Totaal Langedijk met onder andere goud, twee maal zilver en brons.

Pupil Tim van Utteren kwam uit in de eerste divisie, dat is de één na zwaarste categorie. Hij werd daar tweede op een fractie van de winnaar en met een riante voorsprong op het brons. Hiermee dwong hij rechtstreekse plaatsing voor de halve finale af. Roel Abbo werd vorig seizoen in de finale allroundkampioen in de 3e divisie en zette een stap omhoog naar de tweede divisie. Daar toonde hij bij de jeugdturners zijn kracht met enkele onderdelen die je normaal gesproken alleen bij de senioren ziet. Een allround zilveren podiumplek was zijn terechte beloning en daarbij plaatste hij zich ook voor de toestelfinale op vloer.

Mooie cijfers

Zeno van Esch, derde divisie Junior I, scoorde na het zilver een week geleden nu uiterst stabiel en netjes het goud. Teamgenoot Noah Jongenburger maakte indruk met een nieuw onderdeel: de tsukahara over de pegasus, beter uitgelegd als dubbele salto met een halve draai. Hij werd mede daardoor zesde in de zeskamp. Zijn jongere broer Sil turnde in de zeer spannende jeugdcategorie heel knap naar het allroundbrons, waarbij Timo Veldt (geplaatst, 5e), Jenmar Wit (13e) en Bas Insing (14e) aansloten. Jeppe Rootlieb kwam uit bij de instap, liet een goede wedstrijd zien en werd 9e in de eindrangschikking. Dat was net niet voldoende om door te kunnen stromen, maar hij heeft mooi ervaring opgedaan voor de toekomst. Dave Peijnenburg (senior) en Nick Ryan Rayanajagam (junior II) tenslotte werden 17e en 30e. Kijk voor meer nieuws op www.turntotaallangedijk.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten