De gemeenschap van Waarland heeft een enorm bedrag opgehaald voor de nieuwe sporthal.
De gemeenschap van Waarland heeft een enorm bedrag opgehaald voor de nieuwe sporthal. ((Foto: aangeleverd))

Waarland haalt € 435.000 op voor nieuwe sporthal

WAARLAND – Superlatieven schieten tekort na afloop van de veiling die zaterdag 16 maart is gehouden voor de nieuwe sporthal in Waarland. In de bomvolle sportzaal van Waarlands Dorpshuis bleken de 394 kavels - die er in zes uur doorheen zijn gejaagd - goed voor een opbrengst van € 217.540,-.

De 394 kavels waren zo weg

Een fenomenaal bedrag, dat echter nog mooier werd: als klap op de vuurpijl maakte Theo Wever, voorzitter van Sportpodium Waarland, bekend dat drie Waarlandse bedrijven (die anoniem willen blijven) gezamenlijk 'de verdubbelaar' hebben ingezet, wat het totaalbedrag op € 435.080,- bracht.

Heel Waarland was uitgelopen en getuige van een gedenkwaardige avond, in de sportzaal die dit jaar plaats gaat maken voor een volwaardige sporthal. Voorafgaand aan de veiling verrasten de Vrienden van Con Zelo - een club mensen die Con Zelo handbal en voetbal een warm hart toedragen - Sportpodium Waarland al met een cheque van € 5.000. Vervolgens haalden veilingmeesters Marcel Noppen en Rober Dol, onder toeziend oog van notaris Jan Salman, alles uit de kast om in een razend tempo het onderste uit de kan te krijgen voor elke kavel.

Grof geboden

Een aantal highlights: kool en andere landbouwproducten gingen grif van de hand, vier uur twee tuinvrouwen bracht € 1520,- in het laatje, voor montage, demontage en transport van 300m2 steigerwerk werd € 10.000,- neergeteld. Een bezoek aan de Tweede Kamer leverde € 2600,- op en een minuut gratis boodschappen doen bij Jumbo Niedorp € 900. Voor het spitsentrio Jan, John en Niels werd € 2000,- geboden en een biljartclinic met topbiljarter Sam van Etten leverde € 3200 op. Maar ook voor rondvluchten, vakanties, Mini en Ferrari rijden werd grof geboden.

Marsha Bakker
Meer berichten