Hardloopclinic St Pancras

Kinderopvang krijgt serieuze hardlooptraining

LANGEDIJK - De kinderen van de BSO's in Sint Pancras moesten 26 maart flink aan de bak. Team Langedijk gaf namelijk een hardloop clinic, als start voor de training voor de kidsrun van de Langedijker Run.

De deelname aan de run is niet alleen omdat Kinderopvang Langedijk sport en bewegen zo belangrijk vindt, maar ook vanwege het mooie goede doel: De Kanjerketting. De trainers van Team Langedijk hebben uitgelegd dat kinderen met kanker veel steun hebben aan de Kanjerketting. Het is daarom zo belangrijk om veel geld in te zamelen om deze kettingen mogelijk te maken.

De kinderen van alle BSO's in St. Pancras hadden zich verzameld op het sportveld van S.V. Vrone. De trainers van Team Langedijk hebben de grote groep kinderen opgedeeld naar leeftijd, zodat er een gepaste training gegeven kon worden. Eerst even opwarmen met kort hardlopen, dribbelen en stukjes wandelen met opgetrokken knietjes. Balanceren op 1 been, hinkelen, lopen met gestrekte benen, allemaal mooie oefeningen om de spieren sterker te maken. Uiteraard was er ook aandacht voor snelheid en door middel van estafette oefeningen moesten de kinderen zo snel mogelijk starten en hardlopen.

De kinderen hebben enorm hun best gedaan en de trainers wisten de kinderen een uur lang goed te motiveren. Bedankt Team Langedijk voor deze geweldige clinic. Dit was een mooie start om nu wekelijks te gaan trainen op de BSO's voor deze hardloopwedstrijd. En de kinderen zijn nu nog meer gemotiveerd om te trainen om op 19 mei de finish van de kidsrun te halen. Samen naar de start.

Team Langedijk zal 2 april nog een clinic geven voor de BSO's in Broek op Langedijk en 9 april in Noord-Scharwoude voor de BSO's en in het noorden van Langedijk.

Marsha Bakker
Meer berichten