(Foto: RICHARD ROOD)

10 vragen aan... Sylvia Muda

De vraag van Jack Stet: Hoe zie jij de toekomst en ontwikkeling in jouw bedrijfstak?

Onze bedrijfstak zit vol met gedreven fysiotherapeuten die heel kritisch kijken naar eigen handelen en werkzaam zijn in een langzaam veranderende markt. Ik hoop en verwacht dat de waarde van de fysiotherapeut naast curatieve behandelingen ook preventief meer ingezet gaat worden door zorgverzekeraars. Samenwerkingsverbanden d.m.v. netwerken, gemeenten en onderlinge praktijken zal steeds belangrijker worden om bestaansrecht te behouden binnen onze bedrijfstak.

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Sylvia Muda-Koenis, samen met mijn man Choon hebben we 4 zonen en sinds 2008 hebben we samen ons bedrijf Fysiotherapie Muda Dit bestaat uit een prachtig team aan therapeuten die dagelijks werken om de gezondheid van bewoners o.a. uit Langedijk te optimaliseren.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Adriaan (Bas) Koenis en Lenie Koenis-Carnas, beide geboren Langedijkers. Samen met mijn zus Nancy en broertje Bas hebben we een heerlijke jeugd in Zuid-Scharwoude gehad. Mijn vader werkte bij de politie en moeders is jarenlang gymjuf geweest bij verenigingen. Er zit geen ondernemersbloed in onze beide families, door vallen en opstaan is ons bedrijf gegroeid tot wat we nu hebben staan.

Wat heeft u met Langedijk?

Ik ben in '75 geboren aan de Laanweg en tot mijn 16e in Zuid-Scharwoude gewoond. Voor studies ging ik vroeg uit huis naar o.a. Heerenveen en Groningen. Na jaren begon het toch weer te kriebelen en hebben we in 2010 de stap gezet weer in het gezellige, dorpse Langedijk te gaan wonen. Dat we in het dorp klanten vanuit de praktijk tegen komen maakt het juist zo leuk om hier te wonen.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Het Oosterdel gebied, om vanuit het Noorderplas er naar toe te varen met de familie schuit en de akkereilanden te zien. Het geeft een verbondenheid met voorouders. Prachtig om die natuur nog in zijn puurheid te kunnen ervaren zo dicht bij huis.

En de lelijkste?

Niet de lelijkste maar meer jammer dat het zo verpaupert. De scheepswerf en machineherstelplaats de Wit in Broek op Langedijk. Een prachtig stukje historie van Langedijk wat wat mij betreft uit subsidies zou mogen opgeknapt, of in ere gehouden zou mogen worden als erfgoed van Langedijk.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Tijdens mijn basisschool periode spelen op de eilanden achter toen nog slagerij Kuilboer in Zuid-Scharwoude. Wat een ruimte, bomen, struiken en niet geasfalteerd speelterrein hadden wij als kind toen in Langedijk!

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken in Langedijk?

Voorwaarden creëren en financiële ondersteuning bieden voor meer lichamelijke opvoeding / leefstijllessen op basisscholen. Dagelijks echt lekker begeleid bewegen is de basis voor een goed lichamelijk en geestelijk functioneren. De jeugd heeft zoveel passieve afleidingen gekregen waardoor lichamelijke inactiviteit en welvaartziekten meer op de loer liggen.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Ga vooral iets doen waar je energie van krijgt.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Nancy van der Leeden van autorijschool Langedijk. Een onderneemster die met hart en ziel onze jongeren van Langedijk veilig de weg op gaat leren gaan.

Wat zou u hem/haar willen vragen?

Waarom ben je een autorijschool begonnen?

Marsha Bakker
Meer berichten