Doe op donderdag 30 mei mee met een van de 'Clean-Up Day Walks'!
Doe op donderdag 30 mei mee met een van de 'Clean-Up Day Walks'! (Foto: aangeleverd)

Help mee op de Clean-Up Day

Hoe schoon is jouw straat, het grasveldje bij jou om de hoek of de berm langs het fietspad op weg naar je school? Ligt er veel zwerfafval en heb je schoon genoeg van die rommel? Doe dan op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) mee met een van de 'Clean-Up Day Walks'!

Langedijk4GlobalGoals organiseert samen met FAIR-NU en El Kombi Sup deze 'afvalwandelingen'. Tijdens drie wandelingen kris kras door de gemeente Langedijk wordt zwerfafval opgeruimd. Voor de gezelligheid, voor het milieu of voor jouw buurt: wat je motivatie ook is, je bent van harte welkom om mee te doen! De wandeling start om 10.30, 12.15 of 14.00 uur vanaf de winkel van FAIR NU, Dorpsstraat 589 in Noord-Scharwoude en duurt zo'n 45 minuten. Daarna wordt de 'buit' gewogen, gesorteerd en omgetoverd tot een mooi kunstwerk.

Aanmelden kan via www.langedijk4gg.nl. Voor knijpers, afvalzakken en dergelijke wordt gezorgd. Er kunnen per wandeling ongeveer 15 mensen meedoen. Wees er dus snel bij! Deelname is voor eigen risico, voor de veiligheid moeten kinderen tot 15 jaar begeleid worden door een volwassene. Tijdens deze dag wordt op de zolder bij FAIR-NU op geregelde tijden een film vertoond over zwerfafval.

Marsha Bakker
Meer berichten