(Foto: Tim Bruin)

10 vragen aan Tim Bruin

De vraag van Tim van Kleef:

Wat is je drijfveer om naast je al drukke leven, je nog vrijwillig in te zetten voor verschillende evenementen?

De gezelligheid, het enthousiasmeren van mensen én iets positiefs bijdragen aan de gemeenschap zijn een paar punten waar ik veel energie van krijg. Als de 'vrijwillige' uren, die je erin stopt, uiteindelijk resulteren in evenementen als de Beddenrace of LekkerLangedijk en je ziet iedereen genieten, dan maken al die gemaakte uren niet meer uit.

Daarnaast ontmoet je veel nieuwe mensen en bedrijven waar je normaliter geen contact mee hebt. Een perfecte leerschoor dus!

Wat ik altijd heel bijzonder vind is het enthousiasme vanuit onze gemeenschap. Veel Langedijkers, maar ook daarbuiten, zijn positief over het organiseren van nieuwe of bestaande evenementen. Uiteindelijk kunnen deze evenementen niet georganiseerd worden zonder de steun van vrijwilligers en bedrijven die een steentje willen bijdragen.

Wie bent u en wat doet u?

Mijn naam is Tim Bruin, 28 jaar, en ik ben op dit moment werkzaam bij Handicare trapliften in de sales.

Daarnaast ben ik medeorganisator van de Langedijker Beddenrace, vrijwilliger bij LSVV en organiseer ik, samen met drie vrienden, dit jaar voor het eerst LekkerLangedijk.

Dit jaar vieren wij de 40e editie van Beddenrace Langedijk. Een geweldig evenement, voor jong en oud, dat niet meer weg te denken is uit Langedijk. Uiteindelijk zou het geweldig zijn als de animo weer zo groot word dat we door de Anna van Saksenstraat heen kunnen!

Op 24 en 25 mei voor het eerst LekkerLangedijk plaatsvinden. Een nieuw culinair evenement op een unieke locatie. De parkeerplaats tegenover de Sint-Jan de Doperkerk zullen wij omtoveren tot een 'Bourgondisch Plein'.

Ook hier is het mooi om te zien dat we steun krijgen van bijvoorbeeld de Stichting St. Jozef om de parkeerplaats te mogen gebruiken en het plein voor het kloosterhof kunnen inrichten als fietsenstalling.

Dit zegt veel over de saamhorigheid binnen Langedijk.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Nico Bruin en Gerda Groot. Mijn vader Nico is een bekend gezicht voor vele met zijn aardappelhandel.

Daarnaast zet hij zichzelf ook al een aantal jaar in als vrijwilliger bij LSVV. Mijn moeder is, maar dat zegt ieder kind over zijn moeder, een lieve en zorgzame vrouw die voor iedereen klaar staat.

Mijn zus Marit en zwager Nick complementeren ons gezin en zij zijn een klein jaar geleden ouders geworden van een tweeling. Prachtig om te zien hoe de mannen steeds groter worden en dingen leren.

Kortom, een trotse zoon en broer!

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben een geboren en getogen Langedijker. Mijn vrienden noemen mijn gekscherend wel eens hét dorpsmannetje.

Als klein jongetje heb ik op de Mariaschool gezeten.

Op deze school heb ik veel jongens leren kennen waar ik nog steeds mee omga.

Naast de Mariaschool staat de club, LSVV, waar ik als voetballer ben begonnen.

Ook heb ik een aantal jaar gevoetbald bij DTS en ben ik lid van Tennisvereniging TC Langedijk.

Veel mensen zullen mij wellicht ook nog kennen van mijn 5 werkzame jaren bij Sport2000 in Broek op Langedijk. Mijn leven nestelt zich dus aardig binnen de grenzen van Langedijk.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

De allermooiste plek van Langedijk vind ik het Noorderplas op een zonnige schemeravond, in een bootje met een koud biertje. Prachtig!

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

De saamhorigheid van het dorp en de bereidheid om elkaar te helpen waar nodig.

Wat is uw advies aan de burgemeester van Langedijk?

Probeer ten alle tijden de inwoners van Langedijk te betrekken in de keuzes die worden gemaakt. Zo blijft het dorp zijn charmes houden.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Toen mijn opa overleed had hij een tekst geschreven voor op zijn rouwkaart; 'Wat in liefde is gedaan, blijft voor altijd bestaan'.

Ik geloof er in dat, als je iets in liefde doet, het altijd gewaardeerd wordt en bij zal blijven.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Dat Langedijk de mooie plekken koestert en het dorpse karakter behoud.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?

Roy Zegers.
Op 12 mei openen Roy en zijn ouders de nieuwe kroeg; café De Heerlijkheid. Ik vind het bewonderenswaardig dat Roy zijn baan opzegt om een nieuw avontuur aan te gaan.

Ik gun het Roy en hoop dat het groot succes gaat worden!

Wat zou u hem/haar willen vragen?

Wat of wie heeft jou doen besluiten om je huidige baan op te zeggen voor dit avontuur?

Marsha Bakker
Meer berichten