Aan het enthousiasme van de vier jonge  Langedijkers Michael Nijholt, Steve Hoogeboom, Tim Bruin en (niet op de foto) Jeffrey Jonker zal het niet liggen: "Het nieuwe evenement Lekker Langedijk wordt geweldig!
Aan het enthousiasme van de vier jonge Langedijkers Michael Nijholt, Steve Hoogeboom, Tim Bruin en (niet op de foto) Jeffrey Jonker zal het niet liggen: "Het nieuwe evenement Lekker Langedijk wordt geweldig! ((Foto: Vincent de Vries))

Lekker Langedijk

'LekkerLangedijk: bourgondisch genieten middenin Langedijk'

LANGEDIJK - Aan het enthousiasme van de vier jonge (allen nog geen 30 jaar) Langedijkers Tim Bruin, Steve Hoogeboom, Michael Nijholt en Jeffrey Jonker zal het niet liggen: Het nieuwe evenement LekkerLangedijk wordt een blijvertje!

"Hoe gaat dat. Op een feestje hadden de vrienden het erover dat er eigenlijk best weinig te doen is voor jongeren in Langedijk. En vervolgens ontstond een 'briljant' idee.  Tim: "Met jongeren bedoelen we de groep van 18 tot 65 jaar, en verder iedereen die zich aangesproken voelt. Voor hun houdt het na de Beddenrace, de kermis en de Bokkentocht wel zo'n beetje op. Toch? Daar kun je wel over klagen, maar je kunt er ook wat aan doen!"

Goed eten en live muziek

Een festival zou mooi zijn, maar dan op het dorp en met een combinatie van goed eten en drinken en live muziek. Hij polste bij zijn vrienden, en Steve - met wie hij overigens ook al in de organisatie van de Langedijker Beddenrace zit - vond het een top idee.  Michael en Jeffrey sloten zich aan en het plan kon worden uitgewerkt. "Maar toen begonnen alle mitsen en maren", vervolgt Steve. "Sponsors regelen, vergunningen aanvragen, toestemming vragen aan de gemeente, bedrijven enthousiasmeren, de omwonenden betrekken, et cetera. Voordat er wat op papier staat ben je wéken verder... en bakken tijd en energie. We doen dit allemaal in onze vrije tijd naast ons werk en puur uit enthousiasme. Soms is het lastig dat anderen dat enthousiasme niet meteen delen", grapt hij. "Maar we lieten ons niet uit het veld slaan", vult Michael aan. "De ideeën waren fantastisch en hadden echt potentie, daarvan waren we overtuigd. Nu het bijna zo ver is hebben we er dan ook enorm veel zin in."

LekkerLangedijk vindt plaats op het parkeerterrein ter hoogte van de Sint Jan de Doper. Middenin het centrum en tussen de huizen. "Een dingetje", lacht Tim. "Maar een toplocatie voor LekkerLangedijk. Het eerste idee was om het evenement te houden op het terrein voor de Kloosterhof. Toen we daarover gingen brainstormen met pastoor Bruno, kwam hij met een veel beter idee: Laat mensen de fietsen hun stallen bij Het Kloosterhof - iedereen komt tenslotte op de fiets - en zet de tenten neer op het grote parkeerterrein." De mannen waren vanzelfsprekend heel blij met deze positieve reactie. In de uitwerking van de plannen krijgt de kerk dan ook niet voor niets een prominente rol, als markant gebouw met een mooie uitstraling en typerend voor het centrum van Langedijk.

Bourgondisch

LekkerLangedijk word georganiseerd door de Stichting EvenementenLangedijk. Samen met vijf horecapartijen - restaurant de Burg, de Kolenist Bar & Grill, restaurant Broeq, Biercafé de Roode Leeuw en Tapasbar La Fiesta. Zij zullen de bezoekers van LekkerLangedijk voorzien van de lekkerste hapjes en bijpassende wijnen. Maar liefhebbers van een lekker biertje of een frisje komen ook niet voor niks. Naast de horecatenten staat er een podium waarop diverse optredens te zien zijn.

Dansen

Tim vertelt enthousiast: "Vrijdag 24 mei, de eerste dag van het tweedaagse feest, zijn in tropische sferen met de zonnige, swingende en Caribische muziek van de band Combolero, en de dj's Latin Master, onder andere bekend van festivals Latin Village, Eastville en het immens populair Summer Sensual Days, en dj Mickster, een bekend gezicht op evenement als North Sea Jazz, Latin Village en zijn eigen festival La Fiesta Macumba.

Zaterdag 25 mei wordt het feest met de beste 80's, 90's en 00's hits. Gedraaid door onze 'eigen' Langedijker dj Luck van der Laan, en live gespeeld door Dr Groove, dé soul, funk en discoband uit Noord-Holland. Dat wordt dansen!" Voor wie na beide avonden nog niet is uitgedanst organiseert Biercafé de Roode Leeuw een officiële afterparty. Niets lijkt het nieuwste evenement van Langedijk nog in de weg te staan, behalve het weer. "Maar dat zijn we gewend van de Beddenrace", zegt Tim geruststellend. "Ook al hagelt het 's morgens nog, het weer valt uiteindelijk altijd mee! En anders gaan we gezellig met z'n allen onder een van de tenten staan", lachen de mannen alle doemscenario's weg.

Goede doel

Een deel van alle inkomsten zal ten goede komen aan het Nationaal Ouderenfonds. Stichting Evenementen Langedijk, organisator van LekkerLangedijk, vindt het belangrijk om een steentje bij te dragen aan dit probleem in Nederland. "We hebben geen commercieel doel, als we uit de kosten komen is dat al meegenomen. We hebben nagedacht over een lokaal goed doel, maar we willen niemand tekort doen of overslaan. Het Nationaal Ouderenfonds vinden wij persoonlijk heel sympathiek en heel belangrijk", reageert Tim op de vraag waarom juist is gekozen voor het Ouderenfonds.

Kaartverkoop

Inmiddels is de kaartverkoop voor LekkerLangedijk gestart, u kunt kaarten bestellen voor één dag of voor het hele weekend. Alle info vindt u op www.lekkerlangedijk.nl of check de Facebookpagina.

Marsha Bakker
Meer berichten