Uit het archief van Beddenrace Langedijk.
Uit het archief van Beddenrace Langedijk. ((Fotograaf onbekend))

Categorie Ludiek in trek bij jubileum Beddenrace

LANGEDIJK - Zaterdag 31 augustus racen weer vele bedden door de straten in Noord-Scharwoude. Maar er zullen ook bedden aanwezig zijn die het rustiger aan doen. Voor deze deelnemers is snelheid niet belangrijk, maar paraderen zij met mooi versierde bedden over het parcours. Gezelligheid en aandacht vragen voor een goed doel of vereniging is voor deze deelnemers veel belangrijker.

Organisatie SportEvents Langedijk mag voor de vijfde keer de Beddenrace organiseren en merkt een flinke toename in het aantal ludieke bedden. "Voorgaande jaren hadden liepen er met moeite 4 tot 5 ludieke bedden mee. Inmiddels zijn wij al ruim over dit aantal heen en men kan zich nog 3,5 maand inschrijven!"

Verenigingen en goede doelen

De organisatie is van mening dat deze ludieke bedden Beddenrace Langedijk uniek maakt. "Ludieke bedden zorgen voor sfeer en je kan als vereniging of stichting op een leuke en gezellige manier aandacht vragen. Je wandelt tenslotte langs vele duizenden bezoekers die je op een leuke manier bereikt en misschien nooit hebt kunnen bereiken. Diverse cultuur- en sportverenigingen hebben zich al aangemeld. Het is alleen nog wachten op de eerste Langedijker scholen", aldus een lachende organisatie.

Prijzengeld

Dat ludiek bij Beddenrace Langedijk hoort, wordt ook door Lief Langedijk bevestigd. De liefdadigheidsorganisatie stelt maar liefst € 500,- beschikbaar voor de podiumplekken. Nummers 1, 2 en 3 krijgen respectievelijk € 250,-, € 150,- en € 100,-. Deelname is kosteloos en inschrijven via www.SportEventsLangedijk.nl. Als u geen Beddenracebed heeft, dan kunt u contact opnemen met de organisatie via info@SportEventsLangedijk.nl.

Marsha Bakker
Meer berichten