Merlijn speelde met zijn sousafoon het berenlied van Jungle Book.
Merlijn speelde met zijn sousafoon het berenlied van Jungle Book. ((Foto: Daniel Vos))

Merlijn wint originaliteitsprijs in De Muziekwedstrijd

SINT PANCRAS - Merlijn Vos (11) uit Sint Pancras speelt graag muziek. Hij vertelt: "Toen ik nog maar 2 jaar oud was, ging ik wel eens met mijn moeder naar de muziek, of keek ik bij een optreden. En dan kon ik al eigenlijk niet meer stilzitten."

Op zijn derde begon hij met muziek maken. "Drummen, en een simpel trompetje zonder ventielen. Maar al heel jong kreeg ik een droom: sousafoon spelen. Dat leek me zo mooi. Zo groot, het steekt overal bovenuit en je ziet een sousafoonspeler al van ver." Inmiddels heeft hij een sousafoon te leen gekregen van Jan Rovers die huiskamerconcerten geeft in Sint Pancras, en krijgt hij muziekles. Ook speelt Merlijn in Betoeterd, een muziekgroepje van zes jongeren, die oefenen bij Jan Rovers thuis. De jonge muzikanten spelen op trompet, klarinet, saxofoon, bariton, sousafoon en slagwerk. Daar hoorde hij over De Muziekwedstrijd. "Dit is de leukste muzikale wedstrijd voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Om mee te doen moet je een filmpje van jezelf opsturen waarin je muziek speelt. Mijn moeder zei: 'je moet het berenlied van Jungle Book opsturen!'" Nadat de filmpjes waren ingestuurd konden mensen stemmen, en een vakjury bekeek de filmpjes. "Ze vonden het 'een spetterend optreden met veel enthousiasme'. Maar dat ik uiteindelijk de originaliteitsprijs zou winnen in mijn leeftijdscategorie (8-12 jaar), dat had ik echt niet verwacht!"

Op 7 april ging het hele gezin naar Utrecht Vredenburg om de prijs op te halen. "Ik heb een mooi diploma en een draadloze speaker gewonnen. Het was bovendien echt een belevenis. Het filmpje is terug te zien op demuziekwedstrijd.nl.

Speel jij ook een instrument? Betoeterd zoekt nog muzikale kinderen! Er wordt elke maandag van 19.30 tot 20.30 uur samen gespeeld, meld je aan op www.huiskamerconcertsintpancras.com, of kom een keer kijken.

Marsha Bakker
Meer berichten