Het spits werd afgebeten door ruim 300 kinderen.
Het spits werd afgebeten door ruim 300 kinderen. ((Foto: Diane Roozendaal))

Langedijker Run was weer één groot feest

LANGEDIJK - Met ruim 750 lopers is het deelnemersveld van de Langedijker Run weer iets gegroeid. "Het was al weer onze zesde editie en het wordt elk jaar leuker", aldus Ton Horseling van Stichting Team Langedijk.

"Los van het aantal deelnemers vinden wij de sfeer ook erg belangrijk. Op de één of de andere manier slagen we daar best goed in. Het spits werd afgebeten door ruim 300 kinderen die zich hadden ingeschreven voor de 800 en de 1200 meter. Als je dat ziet kan de dag al eigenlijk niet meer stuk. Met rode konen kwamen ze door de finish op naar de medailles en limonade. De jongste was net 3 jaar, hoe mooi is dat!"

De kinderen hebben massaal geld in gezameld voor de Kanjerketting, na de Kidsrun werd dan ook een flinke cheque overhandigd aan Stichting VOKK. Zij ontvangen maar liefst ruim € 3000 euro van de kinderen van Langedijk.

"Heel veel steun hadden we aan Kinderopvang Langedijk", vertelt Ton, "Zij hebben ons evenement omarmd en gezorgd voor heel veel kinderen aan de start. Daarnaast hebben zij met verschillende acties geld ingezameld. Eén mannetje, Duuk had in z'n eentje 300 euro opgehaald, dat is toch prachtig!"

De Gouden Klinker

Naast de Kidsrun waren er de 5 en 10 kilometer waar men zich individueel voor kon inschrijven of als team/bedrijf. De route ging door Noord- en Zuid Scharwoude en dit jaar ook weer dwars door de Zuurkoolfabriek van Kramer. We wilden eigenlijk door de St. Jan de Doper maar dat kreeg helaas te weinig steun binnen het bestuur. De tijdssnelsten werden toch nog even gehuldigd met een fraaie bos bloemen, het is wel geen wedstrijd maar een beloning vind iedereen natuurlijk leuk.
De Businessrun was echter wel een wedstrijd, de Gouden Klinker, de jaarlijkse wisseltrofee ging deze keer naar het team van de Geus Bouw. Nadat alle lopers waren gefinisht werd de eerste balans opgemaakt. De uiteindelijke opbrengst maken we na de Pinksterdagen bekend, ons team gaat eerst nog even Roparunnen.

Volgend jaar weer

Volgend jaar weer? 'Ja natuurlijk! We zijn inmiddels het grootste sportevenement van Langedijk dus stoppen zou zonde zijn. We gaan over twee weken evalueren en dan vanaf september weer starten met de voorbereiding voor 2020. We zitten al weer vol ideeën dus zet je maar schrap. Aldus Ton Horseling.

Marsha Bakker
Meer berichten