Zo'n 90 kunstenaars verspreid over de gemeente Langedijk zetten hun deuren open voor het publiek.
Zo'n 90 kunstenaars verspreid over de gemeente Langedijk zetten hun deuren open voor het publiek. ((Foto: aangeleverd))

Pinksterweekend = Kunstroute Langedijk

LANGEDIJK - Kunstroute Langedijk vindt dit jaar voor de tweede keer plaats tijdens de Pinksterdagen op 9 en 10 juni.

Doel van de kunstroute is om inwoners en belangstellenden uit Langedijk en omstreken in aanraking te laten komen met beeldende kunst. Zo'n negentig kunstenaars verspreid over de gemeente Langedijk zetten hun deuren open voor het publiek. Op diverse locaties kunnen bezoekers van de kunstroute kennis maken met schilderkunst, beeldhouwkunst, keramiek, sieraden, foto's, glaskunst, installaties en videokunst.

Vaarroute

Er zullen tijdens de route weer een aantal vaste locaties met diverse kunst meedoen zoals Het Behouden Huis, Veldzorg, dorpshuis De Geist en de Vijzel. De Kooger Kerk opent speciaal haar deuren met een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers.
Daarnaast is er ook een aparte vaarroute langs diverse kunstlocaties. Je kunt gratis opstappen bij Veldzorg, De Lepelaar 28 of de Kooger Kerk. Er is ook een gratis pendeldienst tussen de Sluiskade en Veldzorg. De Broekervaart sluit aan op de vaarroute. Vanuit station Heerhugowaard loop je in vijf minuten naar de Westdijk en stap je zo op de Broekervaartboot naar de Sluiskade.

Tijdens Kunstroute Langedijk is in de Witte Kerk in St. Pancras een speciale expositie te zien naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van het Actief Vrouwenkiesrecht. 13 professionele vrouwelijke kunstenaars doen hieraan mee en zij reageren met hun werk vooral op hun rol en betekenis als vrouw in de kunst. Kunstroute Langedijk is te bezichtigen op beide Pinksterdagen van 11.00 tot 17.00 uur en voor deze route is een aparte kunstkrant + route te verkrijgen bij de kunstenaars thuis of op de vaste locaties. Kijk voor meer info op www.lieflangedijk.nl of op Facebook op 'Kunstroute Langedijk'.

Marsha Bakker
Meer berichten