Burgemeester Kompier heette alle opvarenden van de eerste Broekervaart van dit seizoen een warm welkom.
Burgemeester Kompier heette alle opvarenden van de eerste Broekervaart van dit seizoen een warm welkom. ((Foto: Marsha Bakker))

Vaar gratis mee met de Broekervaart

LANGEDIJK - Zo'n 40 mensen, waaronder burgemeester Leontien Kompier, stapten woensdag 29 mei aan boord van De Broekervaart.

Om de start van het nieuwe vaarseizoen van De Broekervaart te vieren, organiseerde Stichting Toeristische Promotie Langedijk in samenwerking met de Gemeente Langedijk en de Gemeente Heerhugowaard een vaartochtje naar de Twuyvermolen. Bij de molen werd het gezelschap ontvangen door de eigenaren, Suzanne Jong en Rob Basten. Zij hebben de Twuyermolen op een indrukwekkende manier gerestaureerd. Zo zijn alle bewegende delen en ook het water onder de molen zichtbaar vanachter dikke, glazen platen. Bezoekers mochten de hele molen bekijken en de trap beklimmen tot aan de kap. Na een klein uurtje werd het gezelschap weer afgezet op het Havenplein en de Westdijk.

Elk weekend kunt u gratis meevaren met de Broekervaart.

Juni waterweken

Tijdens de Juni Waterweken laten Heerhugowaard en Langedijk zich van hun mooiste kant zien. Stichting Toeristische Promotie Langedijk, Museum BroekerVeiling, ondernemers en de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk organiseren elk weekend allerlei activiteiten, variërend van 'Leer Langedijk kennen' tot een kunstroute tijdens Pinksteren en een actief weekend vol sportieve activiteiten, zoals suppen en kanovaren. Kom en ontdek de parels!

Elk weekend in juni heeft een thema:

Zondag 9 en maandag 10 juni: Kunstroute: Geniet van het werk van ruim tachtig kunstenaars uit Langedijk

Zaterdag 15 en zondag 16 juni: Sportief op het water! Leer roeien of suppen (of laat je lekker varen)

Zaterdag 22 en zondag 23 juni: Food market: Maak kennis met heerlijke proeverijen van de lokale horeca

Zaterdag 29 en zondag 30 juni: Leer Heerhugowaard kennen! Ontdek de monumenten van het verleden en de toekomst van Heerhugowaard

BroekerVeiling

Bij de aanlegplaats van De Broekervaart wacht een gids van het Museum BroekerVeiling je op om je mee te nemen naar het museum. Een mooie wandeling van 10 -15 minuten. Toegang museum is niet gratis, maar via de kapitein van de Broekervaart krijg je wel een kortingsbon van € 5 (normale toegangsprijs € 17,50; entree gratis voor Museumjaarkaarthouders). Doen en beleven staan voorop bij Museum BroekerVeiling. Veil zelf groente, maak een rondvaart, laat je over het museumterrein begeleiden door Tuinder Arie via de audiotour, bezoek een expositie en eet lekker in het restaurant. (tip: broodje Langedijk!)

Kunstroute

Tijdens het Pinksterweekend vindt de Kunstroute Langedijk plaats. Door heel Langedijk, van Sint Pancras tot Oudkarspel laten kunstenaars hun werk zien. Daarnaast is er ook een aparte vaarroute langs diverse kunstlocaties. Je kunt gratis opstappen bij Veldzorg, De Lepelaar 28 of de Kooger Kerk. Er is ook een gratis pendeldienst tussen de Sluiskade en Veldzorg. De Broekervaart sluit aan op de vaarroute. Vanuit station Heerhugowaard loopt u in vijf minuten naar de Westdijk en stapt u zo op de Broekervaartboot naar de Sluiskade. Kijk voor meer info. op www.lieflangedijk.nl of op Facebook op 'Kunstroute Langedijk'.

Ook een keer meevaren met De Broekervaart? Kijk op www.broekervaart.nl voor alle activiteiten die worden georganiseerd.

Marsha Bakker
Meer berichten