De opvallende Bellenbabes & -boys zijn alleen op zaterdag van de partij.
De opvallende Bellenbabes & -boys zijn alleen op zaterdag van de partij. ((Foto: aangeleverd))

Bekerstreet viert 10-jarig jubileum tijdens Indian Summer

LANGEDIJK - Voor het tiende achtereenvolgende jaar is Bekerstreet aanwezig op het Indian Summer Festival. Dat vindt plaats op zaterdag 29 juni; de vrijdag daarvoor is er een preparty. Beide dagen zijn er stands waar lege bekers kunnen worden ingeleverd. De opvallende Bellenbabes & -boys zijn alleen op zaterdag van de partij. Vrijwilligers van Bekerstreet staan weer klaar om duizenden lege bekers in te nemen. De formule mag als bekend worden beschouwd: wie dertig lege bekers inlevert, krijgt een muntje, goed voor een gratis drankje tijdens het festival.

Die aanpak heeft afgelopen negen jaar ruim 400.00 bekers opgeleverd!

PET-beker

Dit jaar wordt gebruik gemaakt van recycled PET-bekers. Deze zijn gemaakt van hergebruikt materiaal dat opnieuw gebruikt kan worden. De reden daarvoor is dat Friendly Fire, de organisator van het festival, zo weinig mogelijk plastic op het terrein wilt achterlaten. Daarom zijn er speciale bekers, is veel verpakkingsmateriaal van karton en worden waar mogelijk geen plastic bordjes gebruikt, maar echt servies. Traditioneel kunnen lege bekers worden ingeleverd bij een van de drie stands van Bekerstreet. Het verzamelde materiaal dient vervolgens als grondstof voor nieuwe bekers.

Bewustwording

Het motto van de vrijwilligersactie is 'Bekerstreet waar inleveren je wat oplevert'. Maar naast het innemen van lege bekers, gaat het de vrijwilligers ook om bewustwording van de invloed van de mens op het milieu en het promoten van drinkwater. De Bellenbabes & -boys wijzen de bezoekers daarom niet alleen op de inleveractie, maar ook op de watertappunten. Daar kan de hele dag gratis drinkwater worden getapt. Dat drink je natuurlijk uit een afbreekbare beker of uit je eigen duurzame dopper!

Marsha Bakker
Meer berichten