DTS meiden winnen KNVB beker finale

(Foto: aangeleverd)

OUDKARSPEL - Zaterdag 1 juni was het dan eindelijk zo ver. De meiden van DTS speelden de finale van de KNVB beker op het terrein van Legmeervogels in Uithoorn. De week ervoor waren er nog een paar oefenwedstrijden gespeeld tegen een ouder meidenteam en een jongens team. Optimaal voorbereid en met een bus vol supporters vertrokken de meiden zaterdagmorgen richting de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Optimale bekerfinale-sfeer

Eenmaal aangekomen op het sportpark in Uithoorn was er geen ontsnappen meer aan. Het hele park ademde de KNVB bekerfinale. Naast de finale van DTS werden er die dag nog 43 andere finales gespeeld in alle leeftijdscategorieën. Probeer dan maar eens het hoofd koel te houden. De beide coaches hadden er hun handen vol aan.

Na een korte warming up begon de wedstrijd van DTS tegen de meiden van DESTO. Publiek, van beide clubs, twee rijen dik langs de lijn, hield zich niet in en beide teams werden luidkeels toegejuicht. Het werd al snel duidelijk waarom DESTO en DTS beide in de finale stonden. De meiden van DTS hadden nu écht tegenstand.

Na wat wederzijds aftasten was het DESTO die via een mooie combinatie de 1-0 op het bord zette. De meiden van DTS lieten het er niet bij zitten en via een snelle counter wist Elvie Doorn subtiel af te ronden, 1-1. Er viel spanning van de meiden af, er was gescoord. En misschien nog wel belangrijker: het was een gelijke strijd tussen twee teams die elkaar in evenwicht hielden.

DESTO maakte halverwege de eerste helft 2-1. Weer een achterstand. Wederom kwam DTS terug. Roselin Bruin krulde de bal bij een vrije trap in één keer achter de keeper. Gelijk pakte DTS door en op slag van rust prikte Jezz van Wolfswinkel de 2-3 in het net. Na de rust begon DESTO druk te zetten. Goed keeperswerk van Lindy Molenaar belette de gelijkmaker. Aan de andere kant van het veld was het wel nog een keer raak. Uit een bijna onmogelijke hoek schoot goaltjesdief Roselin de bal hoog achter de keeper. 2-4 voorsprong voor DTS! Het meegereisde publiek werd uitzinnig!

DESTO leek rijp voor de genadeslag. Maar die bleef wonderwel uit. Dit kwam mede doordat DESTO een niet-speelgerechtigde speler (te oud) op dat moment inzette. Gelukkig kwam het bedrog snel uit en bleef het zonder grote gevolgen. Met nog tien minuten op de klok en in tropische temperaturen begon het een slijtageslag te worden. DESTO maakte 3-4 en ook 4-4. DTS leek serieus in de problemen te komen, het momentum lag bij DESTO. Maar de meiden van DTS hielden gezamenlijk stand tot het laatste fluitsignaal.

Penalty's

Penalty's moesten nu uitkomst brengen wie de winnaar van deze zinderende finale zou worden. Na vijf penalty's van beide ploegen was de stand nog steeds gelijk. DESTO nam de volgende penalty en miste. DTS was nu aan zet. Robin Beers moest nu de klus klaren. Aanloop, schot en … het volgende moment verdween de bal in de linkerbovenhoek! DTS had gewonnen! Alles en iedereen van DTS werd gek van vreugde; de meiden van DTS hadden het gewoon gedaan: de KNVB bekerfinale gewonnen! Na uitgebreid feestgevierd te hebben op het veld volgde gelijk de prijsuitreiking.

Met een medaille om de nek en de supergrote KNVB beker in het bezit is deze dag er een om nooit te vergeten.