10 vragen aan SportEvents Langedijk

De vraag van Peter de Nijs:

Beseffen jullie hoe belangrijk jullie zijn, en dat jullie een stimulans zijn voor vele (jonge) mensen, om deze mooie Langedijker tradities in stand te houden?
Wij delen de mening dat tradities in stand moeten blijven. Tradities als Kermis Zuid-Scharwoude, Zuurkoolcup, Sportweek, Beddenrace etc. maken Langedijk ontzettend mooi. Deze evenementen moeten georganiseerd worden en hier is iedereen voor nodig. Denk aan vrijwilligers, bezoekers, sponsors e.d., anders zullen deze tradities verdwijnen. Dit leek ook het geval met de Beddenrace, maar gelukkig hebben wij dit kunnen voorkomen. Met als gevolg dat zaterdag 31 augustus 2019 editie nummer 40 een feit is!

Wie bent u en wat doet u?
Wij zijn Joderik Binnendijk, Olaf Bos, Raon Witte, Steve Hoogeboom en Tim Bruin. Wij zijn de mannen achter SportEvents Langedijk en organiseren de 40ste editie van Beddenrace Langedijk.

Van wie bent u dr ien?
Joderik is d'r ien van Jodik en Ria. Olaf van Herman en Jozefien, Raon van Dirk en Annet, Steve van Gerrit en Anja en Tim van Nico en Gerda.

Wat heeft u met dit dorp?
Wij wonen allen ons hele leven in Langedijk en hebben ook allemaal iets met de Beddenrace. Zo heeft Joderik diverse keren met de Sportweek meegaan. Zowel Olaf als Raon hebben beide afzonderlijk eens meegedaan met de volledige Beddenrace. De schoonvader van Olaf, Peter Kos, was speaker van het eerste uur. En de vader van Raon, Dirk Witte, was één van de grondleggers van de Beddenrace. Het ouderlijk huis van zowel Steve en Tim liggen aan het parcours waar altijd veel gezelligheid is. Tot slot waren wij allemaal fervent bezoeker van de Beddenrace.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?
Er zijn veel mooie plekjes in Langedijk, maar als wij dan toch moeten kiezen. Dan gaat onze voorkeur uit naar een zonnige maandag- of dinsdagmiddag in het zonnetje op de kermis (Zuid-Scharwoude). Dit behoeft uiteraard geen enkele uitleg.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?
Beddenrace Langedijk 2015. De beddenrace zou in eerste instantie stoppen tot schrik van vele Langedijkers. Vervolgens maakten wij een beetje reuring met een Facebookpagina 'Beddenrace moet blijven'. Dit werd massaal 'geliket' en was voor ons het teken om de organisatie van de Beddenrace op ons te nemen. Binnen een kleine vier maanden hebben wij het hele evenement neergezet zonder enige ervaring. De medewerking en hulp van alle sponsors, vrijwilligers, bewoners, bezoekers, gemeente, horeca, kermis, oud-bestuur en deelnemers was ongelofelijk. Met z'n allen hebben wij toen een schitterende editie neergezet.

Als u burgemeester was, wat zou u aanpakken?
Als burgemeester zouden wij minimaal drie bedden van Gemeente Langedijk aan de start van de beddenrace zetten. Snelheid is niet belangrijk. Het gaat om de beleving. Verder zouden wij organisaties en verenigingen willen steunen om evenementen te organiseren. Dit zijn namelijk de plekken waar Langedijkers bij elkaar komen en plezier hebben. Dit zorgt er voor dat Langedijkers trots zijn op het dorp en zich met het dorp blijven verbinden.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?
Vooral in de eerste maanden van ons bestaan hebben wij heel veel gesprekken gevoerd en veel advies gekregen. Er is niet iets specifieks te benoemen. Maar voor ons zelf vinden wij dat wij er plezier in moeten houden. Zo lang iedereen meehelpt zijn wij enthousiast. Een beddenrace kan niet zonder deelnemers, sponsors, bezoekers en vrijwilligers! Iedereen in Langedijk is dus hard nodig.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?
Het zijn evenementen als Kermis Zuid-Scharwoude, Sportweek Langedijk, Lichtjesavond, Zuurkoolcup, Beddenrace Langedijk, Langedijker Run en vele andere evenementen, maar ook nieuwe initiatieven zoals bijvoorbeeld LekkerLangedijk, die er voor zorgen dat Langedijkers bijeen worden gebracht. Zo lang deze evenementen er zijn, is er een wij-gevoel. Dat maakt je trots om Langedijker te zijn.

Wie is uw opvolger in deze rubriek en waarom?
Onze vaste vrijwilliger Johan Korver heeft er mede voor gezorgd dat heel Langedijk zondag 7 juli kan opstappen bij Museum Broeker Veiling om mee te doen met de fietstocht Toer de Soes.

Wat zou u hem/haar willen vragen?
Je hebt een eigen bedrijf en gezin, vrije tijd wordt dan al snel schaars. Wat heeft je doen beslissen om Toer de Soes naar Langedijk te halen? En wat hoop je dat de lezer 7 juli doet?

Marsha Bakker
Meer berichten