Filmposter van 'Spider-Man: Far From Home'.
Filmposter van 'Spider-Man: Far From Home'. ((Foto: Sony Pictures))

Spider-Man duikt op in Broek op Langedijk

BROEK OP LANGEDIJK - Wie de afgelopen week in première gegane spektakelfilm 'Spider-Man: Far from Home' al in de bioscoop heeft gezien, zal vreemd opgekeken hebben toen de spinnenman ineens Broek op Langedijk aandeed.

De film, die draait om een nog jonge Peter Parker (gespeeld door de Britse acteur Tom Holland) op schoolreis gaat naar Europa en wereldsteden als Praag, Londen en Venetië aandoet. Uiteraard moet hij een aantal keer de groep verlaten om zijn spinnenpak aan te trekken en de wereld te redden. Op een zeker ogenblik raakt hij buiten westen in een trein, om niet veel later wakker te worden in een politiecel, die hij deelt met een aantal Nederlandse voetbalsupporters, van wie er één gespeeld wordt door Jeroen van Koningsbrugge.

Overigens werden de beelden niet daadwerkelijk in Broek op Langedijk opgenomen, maar in Praag, waar een typisch Hollands landschap vol tulpenvelden, een marktpleintje en (wind)molens werd nagebootst. Gelukkig wordt er wel echt Nederlands gesproken (dat is geen vanzelfsprekendheid in Hollywoodfilms!).

Meer berichten