LSVV JO13-1 pakt met doorzettingsvermogen en een beetje geluk de winst op Bergen

LSVV JO13-1 wint de eerste bekerwedstrijd van Bergen.
LSVV JO13-1 wint de eerste bekerwedstrijd van Bergen. (Foto: aangeleverd).

LANGEDIJK - Zoals de afgelopen jaren al gewoonte is geworden, starten de onder 13 teams ook dit seizoen eerst weer met drie bekerwedstrijden. Voor LSVV JO13-1 begint deze poulefase in en tegen Bergen.

Deze in 2015 gefuseerde club, BSV Bergen en VV Berdos levert sindsdien leuke jeugdteams en het is altijd een tegenstander om scherp op te zijn.

Onze jongens beginnen vol goede moed en vertrouwen aan deze wedstrijd en het spel schommelt de eerste minuten aftastend heen en weer. Al snel wordt duidelijk dat Bergen met hun spits één groot gevaar heeft, lang en snel maar met één manco, het was niet hun beste speler in het veld. Toch verzorgde hij het eerste doelpunt als hij met grote schreden op onze keeper Mitchell Romijn afstormt, Mitchell probeert de bal weg te werken maar de bal rolde via het lichaam van de spits toch het doel in.

De eerste tegentreffer

Zo ontstond na 8 minuten de eerste tegentreffer van dit seizoen en keek LSVV tegen een achterstand aan. Tijdens deze zomerse dag, werd er op het hete kunstgras een flinke strijd gestreden. Nog voor de rust schoot Sil Beers op doel, de bal werd tegengehouden door een verdediger die de bal terugspeelde op zijn keeper, die zelfde keeper wilde de bal in zijn handen pakken maar bedacht zichzelf dat dit een vrije trap zou opleveren en liet toch los waardoor de bal in zijn doel belandde.

Tijn Groot

Na de rust ging de strijd op volle snelheid door en met name in de beginfase was LSVV de sterkere, een vrije trap van Tijn Groot over de keeper heen was reden voor juichen en de voorsprong was een feit. Toch was het Bergen die hierna de wedstrijd meer leek te domineren en voor gevaar zorgde, een soloactie die door LSVV niet gestopt kon worden was dan ook een verdiende gelijkmaker. Langzaam krabbelde LSVV weer uit het dalletje en begon weer kansen te creëren. Bergen die aan de andere kant met goede steekpassen steeds buitenspel stonden zorgde voor de nodige spanning.

Dilano Beemsterboer

Vijf minuten voor het einde neemt Dilano Beemsterboer een korte corner met Just Bruin die hem voor het doel legt en een speler van Bergen het tweede eigen doelpunt van de wedstrijd maakt. Met 2-3 wint terug naar Zuid-Scharwoude, een prima uitgangspositie voor de wedstrijd tegen RKEDO volgende week zaterdag.