10 vragen aan Jonathan Beukers

Algemeen
Afbeelding
Jonathan Beukers

De vraag van Ruby Groen: 'Hoe bevalt het werken overdag?'

Heel goed! Ik was alle late uurtjes, weekenden en regels van de horeca goed zat. Heerlijk om die dagen en uurtjes nu vrij te zijn, weer op verjaardag te kunnen en naar feestjes te gaan. Het voelt, na ruim 3 jaar uit de horeca, nog steeds erg luxe om op vrijdagmiddag met een wijntje het weekend in te luiden.

Wie bent u?

Ik ben Jonathan Beukers. Samen met mijn vriendin Anouk Swager woon ik in Noord-Scharwoude. Daar ben ik ook geboren. We wonen er prachtig aan de Achterburggracht (het deel wat nog niet op het open vaarwater is aangesloten). Na jarenlang horecaondernemer te zijn geweest, heb ik het roer omgegooid en ben ik samen met mijn broer Michiel diverse webshops in maatwerk raambekleding begonnen. Vooral onze webshop 123jaloezie.nl is erg hard gegroeid en staat in de top 3 van Nederland! Prachtig om zo'n bedrijf op te bouwen.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Afieke Bruin en Henk Beukers. Mijn moeder was een echte Langedijker. Dochter van Ke en Jan Bruin. Opa Jan was tuinder. De ouders van mijn moeder waren enorm lieve mensen die in de handel geen geluk hadden. Was de kool duur, dan had opa het koelhuis leeg. Kool voor de koeien? Opa Jan had genoeg! Gelukkig heb ik die handelsgeest niet meegekregen ;-)

Wat heeft u met dit dorp?

Ik heb altijd in en rond Langedijk gewoond, gewerkt en ondernomen. Als 12 jarige ging ik met de rozen langs de deuren en later als bijbaan bij Jan Hessing op het land gewerkt. Prachtig vond ik dat. Je kater wegdrinken met regenwater opgevangen in een koolblad is toch cult! Daarnaast heb ik altijd veel met het water gehad. Elk vrij uurtje van school en werk spendeerde ik met vrienden in een bootje op het water.

De mooiste plek in Langedijk?

Onze achtertuin! Zoals ik al aangaf wonen we in Noord-Scharwoude aan de Achterburggracht. Aan de overkant van de sloot hebben we een stukje grond waar we 3 jaar geleden een Langedijker bruggetje naartoe hebben aangelegd. Echt een heerlijke plek. Daarnaast is natuurlijk het Oosterdel gebied geweldig mooi. Eigenlijk is Langedijk het mooist vanaf het water.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

We hebben in de tijd dat ik de Roode Leeuw exploiteerde Oktoberfest Langedijk georganiseerd. Toen bij de eerste editie na veel stressvolle dagen aan voorbereiding alle 550 mensen aan de overheerlijke Duitse maaltijden zaten en de schlagers door de speakers schalmden, keken mijn vriendin en ik elkaar aan: 'Ze zitten, het is gelukt.' Kippenvelmoment. Dat zitten werd al snel vervangen door hossende mensen in Lederhosen en Dirndls. Wat een feest was dat! Daarnaast blijft de Zuid-Scharwoude kermis ieder jaar een hoogtepunt.

Als u burgemeester was...?

Zo snel mogelijk alle vaarverbindingen herstellen. Het water is voor Langedijk het vloeibare goud!

Het beste advies dat u ooit kreeg?

Van diverse werkgevers heb ik door de jaren heen geleerd om een nuchtere kijk op zaken te hebben, een beetje boerenverstand is daarbij ook wel erg prettig. En doe vooral dingen die je leuk vindt. Als het niet makkelijk gaat, dan gaat het niet goed!

Uw toekomstwens?

Uiteraard hoop ik dat het dorpse karakter behouden blijft. Al mis ik wel een gezellig centrum a la Schagen. Er gaan op dit moment meer horecazaken verloren dan dat er bij komen, dit terwijl de gemeente groeit. Dat is erg jammer. Hopelijk dat er in combinatie met het project "Langedijk ontwikkelt met water" nieuwe kansen en impulsen voor ondernemers komen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Pim Groot. Hij heeft samen met Maartje Glas de kerk in Noord-Scharwoude verbouwd tot woning. Hoe bevalt dat, na gewoond te hebben op het water in de hectiek van de Amsterdamse binnenstad? En zou Langedijk iets van Amsterdam kunnen leren?