10 vragen aan Bas de Boer

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Bas de Boer)

Ik een bekend gezicht? Dat zijn jouw woorden Pim! Ik denk dat het wel meevalt. Er zijn genoeg mensen die denken: 'Bas de Boer, wie is dat?'

Wie bent u?

Ik ben Bas de Boer, getrouwd met Marjolein en trotse vader van drie zoons: Thijmen, Bo en Jesse. Ik werk als projectleider in de grondhandel, bij een gezellig familiebedrijf. In Langedijk probeer ik mijn steentje bij te dragen. Zo heb ik meegewerkt aan de aanleg van het kunstgrasveld in Mayersloot West. Geweldig om te zien dat dit veldje zo vaak wordt gebruikt! Dikke pluim voor Hans van wijkraad Mayersloot West. Dat heb je toch mooi voor elkaar gekregen.

Van wie bent u dr ien?

Mijn moeder is Miep Hof en mijn vader Ed de Boer. Voor de meeste in Langedijk vooral bekend van horecazaken De Roode Leeuw en de Warbar. Langedijkers in hart en nieren. Ook al woont mijn vader inmiddels al ruim 10 jaar niet meer in ons prachtige dorp. Mijn moeder is voor velen een bekend gezicht, naast haar tijd als horecaondernemer was zij vele jaren het vaste gezicht van Buitenzorg. Bij veel bewoners zorgde zij dagelijks voor een lach op hun gezicht. Nog steeds woont veruit de meerderheid van onze familie in Langedijk.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier geboren en getogen en ga hier nooit meer weg. Oorspronkelijk kom ik uit Zuid-Scharwoude, maar inmiddels woon ik alweer langer in Broek dan dat ik ooit in Noord- en Zuid Scharwoude heb gewoond. We wonen heerlijk aan het water. Waar we zomers varen en zwemmen met onze mannen. En 's winters met mazzel vanuit onze tuin de schaatsen onder binden. Tegenwoordig zie je mij als trotse voetbalvader langs de lijn. Of vind je mij op de tennisbaan van TC Langedijk. Tot slot mogen de kermis en evenementen zoals Lichtjesavond, Indian Summer en de Bokketocht niet ontbreken. Ook dat is wat ik heb met dit dorp. Het is altijd een weerzien van bekenden en veel lol. Ik ben er trots op in zo'n ondernemend dorp te wonen.

De mooiste plek?

Ons huis natuurlijk, dat we net helemaal hebben verbouwd. Op een goede tweede plek staat het water van Langedijk, met de oudste groenteveiling van de wereld op het water, en het mooie 1000-eilandenrijk.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

In mijn jonge jaren ravotten op het zanddepot en later naar De Koog: bandjes kijken. Verder denk ik met veel plezier terug aan mijn jaren als barkeeper in een overvol danscafé van de Roode Leeuw. Dat achter de bar staan, doe ik nog steeds wel eens. Bijvoorbeeld tijdens de gezellige Sportweek bij TC Langedijk. En natuurlijk mag ook in dit rijtje het water niet ontbreken. Van kleins af aan trok ik er al op uit op het water. Eerst met de grote koolvlet van mijn vader en later met die van mijzelf.

Als u burgemeester was?

Dan zou ik ook dat laatste stukje realiseren om de hele Achterburggracht doorvaarbaar te maken. Die brug bij Jan Schoenmaker moet er komen, dan kunnen we pas echt een mooi rondje varen door Zuid-Scharwoude. Als ik goed geïnformeerd ben staat dit al in de planning.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

'Het maakt niet uit wat je wordt later, als je maar zorgt dat je er de beste in bent'. Een wijze les van mijn oude heer. Met andere woorden: doe je best, je komt er wel.

Wat is uw toekomstwens voor Langedijk?

Niet teveel denken in problemen. Optimistisch en ondernemend blijven, zoals we dat al jaren doen. Gun elkaar wat. Voor de een is drie dagen feesten op de kermis totale ontspanning en voor de ander is dat een rustig tochtje over het water. Met elkaar houden we het dorp levend.

Uw opvolger?

Ik draag het stokje over aan Rody Veldman. Rody komt oorspronkelijk uit Heerhugowaard de Noord, maar woont al heel wat jaar in Langedijk. Wat vind jij ervan dat Langedijk en Heerhugowaard gaan fuseren? Of voelt Heerhugowaard de Noord voor jou altijd al als een verlengstuk van Langedijk?