Kaartverkoop kerstavond Kooger Kerk gestart

Nieuws

ZUID-SCHARWOUDE - In de Kooger Kerk in Zuid-Scharwoude wordt kerstavond 24 december het Magnificat van Bach uitgevoerd door het collegium Vocale Camerata onder leiding van Gerard Leegwater.
Diverse solisten en een klein orkest werken mee om deze feestelijke cantate tot klinken te brengen. Het Magnificat is Bachs interpretatie van de lofzang van Maria volgens het Lucasevangelie. Bach gebruikte maar zelden een vijfstemmige vocale bezetting. Het Magnificat is hierdoor en door het Latijn verwant aan de Mis in b. Samen met de Lutherse kleine missen en sanctussen zijn het de enige werken die Bach componeerde op Latijnse tekst. Veel componisten hebben zich toegelegd op een toonzetting van het Magnificat. Dit werk van Bach wordt gezien als het hoogtepunt in dit genre.
De liturgie rondom het oratorium wordt vormgegeven door ds. Ferdinand van Melle. Gastorganiste op het grote van Dam orgel is Thea. J. Riesebos. De dienst begint om 21.30 uur. Toegangskaartjes zijn af te halen bij bakkerij Jonker in Noord-Scharwoude tegen betaling van 7 euro.